Gegrilde druiven met burrata

Gegrilde druiven met burrata

Het virus heeft mij te pakken en ik zit dus in een Ottolenghi fase. Dit gerecht is ook bomvol smaak en wie wist dat druiven grillen zo lekker kon zijn! Ik eet mijn fruit het liefst zonder poespas. Zo kan ik echt met afgrijzen kijken naar aardbeien in een salade en wil ik heel hard NEEEEEEE schreeuwen. De combinatie van gegrilde druiven en burrata deed mij toch heel nieuwsgierig maken. Dus ging op een zondagmiddag aan de slag met het idee ik zie het wel wat dit wordt.  Ik had niet alle ingrediënten in huis die in het officiële recept staan maar daar had ik met mijn voorraadkast zo wat op gevonden. Tijdens het maken van de marinade kwamen de geuren je al tegemoet waarbij je dacht volgens mij wordt dit héééééél lekker.

Ingrediënten

500 gram (1 bak) rode druiven zonder pit
2 el appelciderazijn
3 el milde olijfolie
1 teen knoflook
1,5 tl venkelzaad
3 bollen burrata
Verse basilicum om erover heen te strooien
Zeezout
Peper

Bereidingswijze Geroosterde druiven met Burrata

  1. Haal de druiven van hun stengel en mik ze in een grote kom.
  2. Snij de knoflook fijn.
  3. Rooster de venkelzaad en kneus ze licht met een vijzel
  4. Voeg de appelciderazijn, olijfolie, knoflook, venkelzaad toe aan de druiven en mix door elkaar.
  5. Voeg een mespunt zeezout en iets meer peper toe aan de druiven.
  6. Meng alles goed en zet 10 minuten opzij waarbij je tussendoor alles nog een keer goed husselt.
  7. Rijg de druiven aan de spiesen. Dit kan variëren van 4-6 druiven per spies.
  8. Zet de grillpan op het gasfornuis en zet het vuur op hoog.
  9. Als de grillpan heet is leg dan de spiesen in de pan en grill ze aan beide zeiden in totaal 3 minuten.
  10. Ondertussen kun je de Burrata op een bord leggen en open scheuren.
  11. Sprenkel de marinade over de Burrata heen.
  12. Leg de geroosterde druivenspiesen tegen de Burrata aan.
  13. Scheur wat basilicumblaadjes en bestrooi deze over de geroosterde druiven en de burrata heen.

Eet smakelijk en vergeet niet om er een lekker drankje bij te drinken 😉


  • Kun je geen burrata vinden in de supermarkt neem dan buffelmozzarella. Hierover heb ik nog een leuke blog geschreven.
  • Dit gerecht is ideaal om te serveren bij een BBQ of met grote groepen want je kan het van te voren klaar maken op het grillen na. Hier was het een succes bij de BBQ.
  • Eet dit gerecht bijvoorbeeld met stokbrood zodat je het stokbrood lekker kan soppen.
  • Op zoek naar nog een Ottolenghi recept voor bij de BBQ kijk dan eens naar deze tomatensalade.
  • Als jij deze geroosterde druiven met burrata hebt gemaakt laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply