Geroosterde bloemkool met gepofte knoflook

Geroosterde bloemkool met gepofte knoflook

Zoals jullie weten ben ik dol op ovengerechten omdat ik dan tussendoor nog iets anders kan doen voordat ik op de bank plof na een dag hard werken. Het originele recept komt uit het boek Bieslook & Polenta en is een pareltje maar ik moest er toch ook even wat van mijzelf in stoppen. Zolang bloemkool niet gekookt is vind ik het echt heerlijk dus geroosterde bloemkool zit precies in mijn straatje. Gepofte knoflook zit daarentegen nog een stapje hoger. Hebben jullie wel eens knoflook gepoft? Door het poffen worden ze heel zacht en krijgen ze een hele zoete smaak.

Ingredi├źnten

1 knoflookbol
extra vergine olijfolie
zeezout
Zwarte peper

1 tl zeezout
1,5 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
10 zwarte peperkorrels
0,25 tl gemalen kaneel
5 kruidnagels
0,5 tl anijszaad
1 tl paprikapoeder
0,5 tl venkelzaad
een handje hazelnoten
1 grote bloemkool
60 gram rozijnen

Bereidingswijze Geroosterde bloemkool met gepofte knoflook

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  3. Snijd het topje van de knoflookbol af en leg de knoflookbol op een stuk aluminiumfolie
  4. Besprenkel de knoflookbol met wat extra vergine olijfolie en peper en zout.
  5. Verpak de knoflookbol in het aluminiumfolie en zet deze op de bakplaat.
  6. Maal de kruiden en de zeezout grof met een vijzel.
  7. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes over de bakplaat.
  8. Besprenkel de bloemkool met de olijfolie.
  9. Bestrooi de kruiden over de bloemkool heen.
  10. De rozijnen en de hazelnoten mogen ook worden toegevoegd.
  11. Verpak de bakplaat met aluminiumfolie zodat je de bloemkool niet meer ziet.
  12. Het mag de oven nu in voor ongeveer 40 minuten.
  13. Na de 40 minuten mag het aluminiumfolie eraf ook bij de knoflookbol.
  14. Zet de oven nu op grillen voor ongeveer 15 minuten totdat de bloemkoolroosjes goed van kleur zijn.

Als je de oven open doet en de geur van de heerlijke kruiden komt je tegemoet dan wil je meteen toeslaan op de geroosterde bloemkool en de gepofte knoflook. Eet smakelijk!


  • Bij dit gerecht serveer ik altijd geplette aardappelen. Dit zijn aardappelen die al gekookt zijn en die ik plet met een vork. Een beetje olijfolie eroverheen met wat peper en zout en dan kunnen deze een half uur in de oven op 200 graden zodat er een mooi geroosterd randje ontstaat. Je kan ze ook bij de bloemkool toevoegen op de bakplaat.
  • Ben jij ook een fan van oven gerechten misschien zijn deze gerechten dan ook wat voor jou: Oven groenten, quiche, salade van gegrilde groenten of een lekkere pruimencrumble.
  • Mocht je al fan zijn van gepofte knoflook dan is deze knofllooksoep wel wat voor jou!
  • Heb jij deze geroosterde bloemkool met gepofte knoflook gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply