Groenten uit de oven

Groenten uit de oven

De beste uitvinding

De oven kan ik echt niet missen in de keuken. Als ik dus mocht kiezen tussen het gasfornuis en de oven dan kies ik voor 100% de oven. Ik vind het echt de beste uitvinding. Voornamelijk omdat het mij tijd oplevert doordat ik twee dingen tegelijkertijd kan doen. Terwijl de groenten in de oven staan race ik nog even door het huis om wat kleine klusjes van mijn to lijstje af te strepen. Het is tevens de ideale manier om van je leftovers een heerlijke maaltijd te maken. Kijk maar eens naar onderstaande groenten.  Hebben jullie al eens zwarte knoflook gekocht? Ik ben op dit moment echt helemaal verslaafd aan de geur en de smaak.

Ingrediënten

6 regenboogwortels
1 witte ui
1 pastinaak
1 el olijfolie
1 teentje zwarte knoflook
2 takjes rozemarijn
1 sinaasappel

Bereidingswijze Groenten uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de regenboogwortels en de pastinaak en maak ze schoon
  3. Snij de groenten met een dikte van ongeveer 1 cm.
  4. De ui mag ook in grove stukken worden gesneden.
  5. Ruik even aan de zwarte knoflook voordat je deze in reepjes snijdt.
  6. Doe de groenten, ui en de knoflook in een ovenschaal en besprenkel het met de olijfolie totdat alles bedekt is.
  7. Ris de rozemarijn van de takjes en verdeel over de groenten.
  8. De groenten mogen nu ongeveer 30 minuten in de oven.
  9. Blus de groenten af als ze uit de oven komen met een halve sinaasappel.

Geniet ze!


  • Ik blus de groenten af met sinaasappel zodat de groenten een iets zoetere smaak hebben dan als je deze met een beetje citroen zou afblussen.
  • Heb je zin in nog meer gegrilde groenten kijk dan eens naar het recept van de salade van gegrilde groenten op de website.
  • Mind your feed heeft ook een heerlijk gerecht met Italiaanse groenten uit de oven.
  • Tag @anoukskookboek als je dit recept hebt gemaakt op Instagram of Facebook.
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply