Stoofperen in witte druivensap

Stoofperen in witte druivensap

Toffe peer

Deze Gieser Wildeman peer wordt eigenlijk door mij alleen in de winter gekocht want dan is het stoofperen tijd. Bij sommigen komt dit gerechtje alleen met de Kerst op tafel maar dat vind ik echt zonde van deze stoofperen. Zij verdienen het om vaker in het jaar te worden gegeten. Maak ze daarom ook eens voor de kerst om heerlijk te genieten. Je gaat ze vast vaker eten dan alleen met feestdagen.

Ingrediënten

8 Gieser Wildeman peren (stoofperen)
800 gram  witte druivensap
100 gram suiker
1 zakje steranijs (Verstegen)
5 cm verse gember
1 citroen

Bereidingswijze Stoofperen in witte druivensap

  1. Schil de peren met een dunschiller en laat het steeltje eraan zitten.
  2. Schil de gember en snijd deze in blokjes.
  3. Boen de citroen goed schoon.
  4. De citroen mag worden ontdaan worden van zijn gele jasje met een dunschiller of mesje. Let op dat je niet te veel wit meeneemt dat maakt het bitter.
  5. Verwarm de witte druivensap met de suiker in een grote pan zodat alle peren er rechtop in kunnen staan. Ik heb hiervoor een soeppan gebruikt.
  6. Roer de druivensap en de suiker door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  7. Voeg de gember, steranijs, citroenschillen en de sap van een halve citroen toe aan het druivensapmengsel.
  8. De stoofperen mogen ook de pan in bij de rest van de ingrediënten. Zorg ervoor dat ze rechtop blijven staan.
  9. Doe de deksel op de pan en laat de peren 60 minuten koken op laag vuur.
  10. Haal de stoofperen voorzichtig uit de pan en zet ze alvast op een bord.
  11. Laat het witte druivensap mengsel in de pan en zet het voor ongeveer 20 minuten op hoog vuur zodat het kan inkoken tot een siroop.
  12. Schenk de siroop over de stoofperen eventueel kun je de de siroop door een zeef schenken.
  13. Maak de stoofperen af door deze te serveren met steranijs en gember.

Eet smakelijk!


  • Je hoeft niet bang te zijn dat de peren bruin worden doordat je ze schilt. Daar krijgt het de tijd niet voor en in de pan neemt het de kleur aan van de siroop.
  • Wist je dat er een laagje wax om de citroen heen kan zitten. Zo blijft deze meer glimmen.
  • Vind je het leuk om een siroop te maken kijk dan naar het recept van de Vanille labne.
  • Heb jij deze stoofperen in witte druivensap gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply