Tomatenpesto in de zon gedroogd

Zongedroogde tomatenpesto

Italiaans smeersel

 wel stampen betekend. Hoewel ik geen vijzel gebruik maar een keukenmachine kun je zeggen dat het op stampen lijkt. Zongedroogde tomaten hebben een intensere smaak dan de tomaten die je in het groentenschap vindt van de supermarkt. Ik gebruik de zongedroogde tomaten op olie voor de tomatenpesto. Dit recept is ontstaan vanuit het recept van de Basilicumpesto uit eigen Keuken. Ik had namelijk nog een potje in de kast staan waar ik niet goed van wist wat ik er mee moest maken. Die salade was vaak genoeg opgefleurd met tomaten. Ik wilde er graag iets anders mee doen. Onderaan de pagina zie je tips wat je nog meer kan doen met deze tomatenpesto.

Ingrediënten

1 puntje Pecorino
Een handje zongedroogde tomaten in olie
2 tenen knoflook
3 handjes pijnboompitten
Olijfolie van de zongedroogde tomaten
Zeezout

Bereidingswijze Tomatenpesto in de zon gedroogd

  1. Rasp de Pecorino
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Zet het vuur niet te hoog voordat de pijnboompitten verbranden.
  3. In de keukenmachine mag je nu de zongedroogde tomaten, knoflook, geroosterde pijnboompitten, Pecorino doen.
  4. Voeg tevens flink wat olijfolie toe van de zongedroogde tomaten toe
  5. Zet de keukenmachine aan totdat alles gemalen is en één geheel wordt. Je kan kiezen tussen een fijne of wat grovere variant.
  6. Om de tomatenpesto op smaak te brengen voeg eventueel nog wat zeezout toe

  • Tomatenpesto is ideaal om te serveren bij een drankje op een toastje maar ook heerlijk op een broodje met geitenkaas.
  • Ook lekker is om deze tomatenpesto door de pasta te toen met walnoten.
  • Fleur de soep eens op en garneer met tomatenpesto.

Heb je deze tomatenpesto in de zon gedroogd gemaakt? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of laat een reactie hieronder achter. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply