Worstenbroodje met knoflook-karamel

worstenbroodje met knoflook-karamel

Potje Geluk

Een potje geluk dat is hoe ik denk over karamel. Karamel kan je gewoon instant blij laten worden op een minder prettige dag. Toch had ik dit potje knoflook-karamel al een tijdje in de kast staan, niet precies wetende wat ik mee moest maken. Ik maak namelijk niet vaak hartige lekkernijen en met de zoet hartige twist moest ik even nadenken. Tot de dag dat ik zin had in een worstenbroodje. Waarom ik daar opeens zin in had weet ik niet maar toen werd het idee geboren voor dit worstenbroodje met knoflook-karamel. Ik ben benieuwd wat jullie vinden van deze zoet hartige twist.

Ingredi├źnten

1 pak Little Willies (Vegetarische slager)
1 pak bladerdeeg
3 el knoflook-karamel (Caramelz)
een handje maanzaad

Bereidingswijze Worstenbroodje met knoflook-karamel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontdooi de bladerdeeg zoals op de verpakking staat.
  3. Bak de little willies aan met 1 el knoflook-karamel aan.
  4. Besmeer ondertussen de bladerdeeg met de overige karamel knoflook
  5. Leg het bladerdeeg op de ovenplaat met bakpapier.
  6. De little willies mogen op het bladerdeeg worden gelegd en rol het bladerdeeg er om heen.
  7. Zorg ervoor dat het einde van het bladerdeeg goed vast zit.
  8. Maak het worstenbroodje iets nat met een kwastje en strooi de maanzaag over de worstenbroodjes heen.
  9. Verwarm de worstenbroodjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  10. Server de worstenbroodjes met de overgebleven karamel-knoflook uit het potje om lekker te dippen.

Eet ze!


  • Wil je meer weten over de karamel van Caramelz lees dan eens de blog Caramelz met een vleugje over dit potje geluk.
  • Pannetje met een dikke bodem om karamel te maken haal je heel gemakkelijk bij de Ikea.
  • Heb jij deze worstenbroodjes gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply