Home Anouk's kookboek vegetarische en vegan recepten

Anouk’s kookboek bestaat 6 maanden

Wat een tijd 6 maanden

Anouk’s kookboek bestaat alweer een ruim half jaar. Met deze blog neem ik jullie mee terug in de tijd en vertel ik hoe Anouk’s kookboek is ontstaan en wat er allemaal is gebeurt. Na een heftige periode in 2016 waarbij ik na een aantal jaren twee banen (gemiddeld 70 uur) had, zat ik nu opeens thuis. De eerste maand heb ik echt vakantie gehouden maar daarna moest er toch echt wat gebeuren.

Wie schrijft …..

Omdat ik altijd al heb willen schrijven maar het steeds vooruit schoof omdat ik er geen tijd voor had en ik niet wist of ik het kon en waarover moest ik nou schrijven?? Koken en bakken heb ik altijd leuk gevonden en nu ik daar meer tijd voor had vond ik het leuk om dit te delen met anderen en maakte ik voorzichtig een Instagram account aan. Wat was het leuk om dingen te posten en reacties te krijgen. Omdat mijn gedachtes meestal aan de rol met mij gaan had ik al een heel imperium opgericht haha. Ondanks dat ik nog maar net bezig was met posten op Instagram vond ik dat het tijd was om een website/blog te maken. Ik had al eens eerder zelf een website gemaakt maar gezien mijn perfectionisme wist ik dat het niet handig was om het zelf te doen. Ik kwam in contact met Martine en na een gesprek waarbij ik gedetailleerd vertelde wat ik wilde en hoe het eruit moest komen te zien, ging zij met mijn gedachten aan het werk.

Het begin

De naam had ik al bedacht en waarom Anouk’s kookboek? Ik vind het heerlijk om te lezen en als het toelaat zou ik ooit een echte Engelse bibliotheek willen hebben. Mijn kasten staan vol boeken en het is een droom om ooit zelf een papieren kookboek uit te brengen. Voor nu ben ik al heel blij met de digitale versie. De layout was goed gekeurd en als alles volgens planning ging dan was Anouk’s kookboek 1 maart online. Met het schrijven van recepten was ik ondertussen bezig maar de gerechten moesten nog wel mooi op de foto komen. Ook hier zit natuurlijk mijn perfectionisme in de weg. Ik vraag Laura om de foto’s te maken voor de gerechten. Ondertussen ben ik nog steeds aan het solliciteren want hoe leuk deze uitdaging ook is, er zal toch ook gewerkt moeten worden.

Deadline

De weken voor 1 maart is het behoorlijk stressen want dat wat ik had bedacht moet nu werkelijkheid worden en dat kost iets meer tijd dan ik had gedacht. We zijn live! Ohw, wat is dat spannend! Maar dit is niet het einde het begint pas begin ik mij nu te beseffen. Ze zeggen dat goede dingen altijd in tweeën komen en dit geval is het ook zo. Ik heb een sollicitatie bij de leukste provider van Nederland. Ik heb in het verleden al voor hun gewerkt omdat zij opdrachtgever waren en wat was dat leuk, uitdagend en pionierend feestje. Omdat je tegenwoordig een indruk moet achter laten bij je sollicitatie zodat je niet vergeten wordt had ik een heerlijke homemade appeltaart meegenomen. Je raadt het al de baan is van mij. Ik had opeens 32 uur minder tijd om aan Anouk’s kookboek te besteden. Hoe ga ik dat doen met een website die net online is?

Foodies in the Garden

Gelukkig had ik het nog niet druk genoeg met werken, de website bijhouden, Facebook en Instagram en uit onverwachtse hoek ontstond Foodies in the Garden. Iets wat ik zeker vaker wil doen en zodra ik een nieuwe locatie heb zullen de radertjes weer gaan draaien voor een nieuw event.

Terwijl ik deze blog schrijf komt er iets nieuws op mijn pad. Hou Facebook en Instagram in de gaten. We gaan binnenkort iets leuks doen.

Let it go

De zomer begint. Hoewel het veel regent is het in de keuken heel warm en is het niet de leukste plek in het huis. Vaak wordt het pas tegen een uur of 11 in de avond leuk om in de keuken te staan. Mijn imperiumdroom heb ik nog steeds maar ik doe het rustig aan. Te bang om te snel te gaan en dan te falen. Laat ik eens iets stapje voor stapje doen. Dus mocht je iets zien wat je graag wil bestellen stuur mij dan gewoon een mailtje.

Het laatste kwartaal van 2017 wordt nog drukker. Ik heb namelijk zojuist een nieuw contract ondertekent rechtstreeks bij mijn werkgever voor een nieuw gaaf project. Bye Bye detachering en hallo 40-uurige werkweek. Ja, mijn vrije dagje in de week is voorbij. Hoe graag ik deze aan Anouk’s kookboek besteed is het toch de juiste keuze die ik maak.
Laura verovert de wereld met haar fotografie waardoor ik zelf meer achter de camera moet doen maar ik hoop dat ze af en toe toch wat tijd voor mij heeft. Als is het maar voor een workshop fotografie De aankomende tijd zal absoluut meer planning vragen maar zoals de meeste weten, ik hou wel van een deadline.

Winactie

Om het nieuwe kwartaal te vieren en dat september allemaal leuke dingen met zich meebrengt is er vrijdag 15 september een winactie. Wat deze winactie inhoud is nog een geheimpje maar zorg er voor dat je mij alvast volgt op Instagram of Facebook.Lieve volgers het laatste woord is voor jullie. Dank jullie wel dat jullie mij volgen via Instagram, Facebook of gewoon via de website. Zonder jullie is het half zo leuk. Want het leukste aan Anouk’s kookboek is dat ik mijn passie kan delen met jullie en een aantal van jullie heb mogen ontmoeten in het echte leven.

Op naar het komende half jaar,

Liefs, Anouk

4 Responses

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.