Buffelmozzarella

Buffelmozzarella van de Stoerderij

Een ruime week geleden werd de aankondiging gedaan. De Stoerderij zocht een testpanel en niet zo’n kleintje ook, 80 personen. Daar moest ik er natuurlijk één van zijn. Ik hoor sommige van jullie nu al denken. Ga je voor mozzarella een uur in de auto zitten? Ja ik ga voor buffelmozzarella een uur in de auto zitten en om nog meer lekkernijen mee naar huis te nemen).

 

Zonnige zaterdag

De dag begon met een zonnetje maar gelukkig niet zo warm als de afgelopen dagen.
Na de ochtend te hebben gerommeld in huis moest ik nog even opschieten zodat ik op tijd in de auto zat naar Son en Breugel. Ik zat natuurlijk al op de snelweg toen ik erachter kwam dat ik mijn koeltas vergeten was. Hoe ga ik nu al die lekkernijen meenemen die ik nog wil kopen?
Na uurtje snelweg rijden reed ik de snelweg af  bij Son en Breugel en reed ik door het dorp om op een “landweg” uit te komen waar de Stoerderij lag.

 

 

Proeverij Stoere Buffelmozzarella

Terwijl ik aan kwam rijden zie ik dat er al een klein clubje aan het proeven is en hoor ik stiekem wat zij ervan vinden. Ik probeer het niet te horen want ik wil mijn eigen oordeel vellen.
Twee dames, Sanne en Anouk, studeren Voedingstechnologie en hebben het project Stoere Buffelmozzarella opgestart samen met de Stoerderij. Zij zijn nu in de laatste fase van het project en over drie weken gaan Arjan en Lieke het in het geheel overnemen.  Sanne vertelt hoe mozzarella gemaakt wordt en hoe het komt waardoor het eerste bolletje anders kan smaken dan het laatste bolletje. Dit heeft o.a. te maken met lactatie, veranderde voeding (zomer/winter) en behendigheid.
Ik had een heel mooi mozzarella bolletje die goed gesloten was en niet vochtig was. Een kleine kick zout (net wanneer je denkt er zit misschien iets te weinig zout in) en een beetje zuur.
Met één van de medepanelleden Karin heb ik een stukje gewisseld van Mozzarella om zo te zien hoe haar bolletje smaakte en inderdaad er was verschil. Haar bolletjes was wat meer vochtig en wat zouter.

 

Rondleiding

Na het proeven zijn we naar de Waterbuffels gelopen om ze te bekijken. Het zijn natuurlijk BWB’s 😉
Zij stonden heerlijk in de wei, sommigen lagen in het water en anderen onder een boom. Het leukste was om de jonge Waterbuffels te zien. Nu al eigenwijs en een eigen karakter.

 

Stoerderijwinkel

Natuurlijk kon ik niet weg zonder dat ik de Stoerderijwinkel had leeg gekocht haha. Ik had vorig jaar voor Foodies in the Garden al een kijkje mogen nemen. In mijn koelboxje (die ik mocht lenen) nam ik Fienille (Vanille), StracciaBella, StrawBrechtje ijs mee maar ook Stoere Yoghurt en Paneer. Helaas was er nog geen Stoere Buffelmozzarella voor de verkoop maar hopelijk de volgende keer wel.

 

Nieuwsgierig

Zijn jullie al nieuwsgierig naar de Stoerderij kijk dan eens een op de website en kijk voor al onder het kopje Meet the Familie- het team. Je kan je tevens aanmelden voor de Stoer excursies of meedoen met de Mudrace.

 

 

P.s. de hoofdfoto is van de Stoerderij zelf, zo mooi kan ik hem niet maken.