Caramelz

Caramelz met een vleugje

Al een tijdje volg ik Constan op Instagram waar je op zijn pagina de heerlijkste Caramelz voorbij ziet komen en natuurlijk foto’s van zijn belevingen tijdens de markten.

Caramelz

Caramel is een licht gebrande suiker en combineer je daarbij room dan heb je een basis caramelz waaraan je heerlijke smaken kan toevoegen. Voor Caramelz is geen smaak te gek. Van Caramel Zeezout tot Boeren Caramel maar ook Balsamico, Chocolade, Lavendel, Munt, Chili, Gember, Whiskey. Knoflook en Mosterd.

Caramelz met een vleugjeHELP

Ik vind caramel heerlijk. Een lekkernij of dessert met caramel heeft altijd voorrang. Je zou dan ook zeggen dat ik caramel toch echt wel een keer zelf gemaakt zou moeten hebben? Maar helaas is het antwoord Nee. Ik ben zo’n bangerd die via social media al die filmpjes heeft gezien van overstromende pannen caramel en het daardoor niet meer aandurft.

WORKSHOP

Gelukkig heb ik nu twee keer een workshop van Constan mogen volgen en heb ik vooral geleerd dat ik mezelf niet zo druk moet maken en het gewoon moet doen. De Caramelz smaken die ik in de workshops heb mogen maken zijn Pumkin Spice, Licor 43 en Cointreau en alle drie om je vingers bij af te likken.

MARKTEN

Op het festival der Zoete Verleiding heb ik voor het eerst mogen proeven van deze heerlijke Caramelz. Het leuke is dat er meer smaken worden gemaakt dan op de webshop staan. Het verrassende voor mij was dat ik de robuuste smaken zoals knoflook en mosterd het lekkerste vond. Ik hoor jullie nu al denken WAT! Ja echt, ga een keer langs bij Carmelz op een markt en proef en ik weet zeker dat je niet zonder een potje naar huis gaat.

Koken met KaramelKOKEN MET CARAMEL

Ben je benieuwd wat je nog meer kan doen met carmel behalve het rechtstreeks uit het potje te eten 😉? Dan is het boek Koken met Caramel een aanrader. Het boek is grotendeels vegetarisch maar er staan ook een aantal gerechten in met vlees en vis.  De Panna Cotta met sinaasappel en Cointreau-karamelsaus die ik heb gegeten tijdens workshop Koken met Karamel bij Homemade Heidy was heerlijk fris van smaak met een klein zoetje.

CONCLUSIE

Mijn liefde voor caramel is er niet minder geworden na het proeven van deze heerlijke lekkernijen en is zeker weer aangewakkerd doordat ik het nu ook zelf kan maken en ik zou zeggen allemaal naar de website om een potje caramel te bestellen of ga langs bij één van de markten.

 

 

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email