Cravings for Green vegan thuisbakkerij in Ede

Cravings for Green, vegan thuisbakkerij in Ede

Cravings for Green is de nieuwste en volgens mij ook de enige vegan thuisbakkerij in Ede. Ik kan wel zeggen dat er in Ede nog niet warmgelopen wordt voor de veganistische keuken. Wat natuurlijk heel jammer is. We bungelen een beetje achteraan in de rij. Zo jammer dat er niet gekeken wordt naar onze buren in Arnhem of toch wel het mekka van Nederland, Amsterdam. Zeker omdat we in Ede in de Food Valley zitten. Gelukkig brengt Mirjam hier verandering in met haar baksels.

Ontstaan van Cravings for Green

Mirjam vertelt dat Cravings for Green is ontstaan vanuit de passie voor bakken en het bewust bezig zijn met onze planeet. “Waar komt ons eten vandaan? Wat stop ik in mijn lichaam? Welke route legt ons voedsel af voordat deze bij ons op de snijplank ligt? Is alles wat we consumeren wel echt goed en nodig voor ons lichaam en daarbij wat doet het met onze planeet met hetgeen wij consumeren?” Dit zijn een aantal vragen waar zij mee rondliep. Ze vond het steeds belangrijker om hierover na te denken. De vragen welke hierna kwamen: “Hebben we vlees en vis wel echt nodig? Missen we dan voedingsstoffen?” Na al deze vragen is ze zich steeds meer gaan verdiepen in de vegan levensstijl. Ze kreeg steeds meer energie en voelde zich gezond. Ze kwam erachter dat al onze nodige voedingsstoffen te vinden zijn in groente, fruit en peulvruchten. Doordat ze deze levensstijl steeds meer begon te waarderen is ze gaan experimenteren met bakken.

De start

Toen Mirjam eenmaal veganist was, kwam ze erachter dat in Ede nergens vegan gebak te vinden is. Ook in de omstreken heeft ze geen opties kunnen vinden. Omdat ze al veel recepten had ontwikkeld, besloot ze om een Instagram pagina aan te maken en het aanbod openbaar te maken. De onofficiële start van Cravings for Green is in oktober 2020 wanneer Mirjam haar recepten begint uit te schrijven en haar baksels gaat fotograferen. Dit allemaal met hulp van vrienden en zo schrijft zij zich op de één na laatste dag van 2020 in bij de Kamer van Koophandel en is haar bakkerij een feit. Het is dan ook niet raar dat je bij haar meteen vegan oliebollen kan bestellen.

De webshop

Als je op de webshop belandt valt de fotografie meteen op. Eerlijke foto’s van de ingrediënten en van de baksels loopt je het water in de mond. Haar baksels zijn onderverdeeld in de categorieën: Taarten, Cakes, Cupcakes, Muffins, Koeken en Feesttaarten. In de categorie taarten staan meteen al een aantal favorieten van mij. De worteltaart en de chocoladetaart met peer. Heel erg nieuwsgierig ben ik naar de Pistache taart omdat ik pistache zelf altijd gebruik om te versieren. In de categorie cake staan ook een aantal toppers en het meest benieuwd ben ik naar de sinaasappel speculaas cake. De categorie cupcakes slaan we maar even over want ik wil ze allemaal 😊. Ook staan er heerlijke koeken zoals witte chocolade macademia noten op het menu. Feesttaarten kun je bij haar bestellen door je wensen door geven en dan wordt deze op maat gemaakt.

Cravings for Green Valentijnsbox

Om een eerlijke review te kunnen geven van de baksels van Mirjam heb ik de Valentijnsbox besteld (#zelfbetaald) en gelukkig mocht dit ook voor 1 persoon. Zo zie je maar weer hoe flexibel Mirjam is. In deze Valentijnsbox zat een red velvet cupcake, salted caramel cupcake, aardbeien zandkoekje, chocolade hart bomb. Het was echt heerlijk. Cupcakes blijven bij mij altijd vast zitten aan het papiertje waardoor het een gevecht wordt om een cupcake te eten. Bij Mirjam is dit natuurlijk niet het geval en zijn deze heerlijk luchtig en precies goed in grootte. Zeker een aanrader om nog een keer te bestellen. Ook het aardbeien zandkoekje was heerlijk en misschien stiekem wel mijn favoriet.

Nieuwe baksels in de webshop

Mirjam is pas net begonnen met haar thuisbakkerij maar ze heeft genoeg ideeën voor nieuwe baksels. Ze probeert zoveel mogelijk te rouleren. Wat er al wel verklapt mag worden is dat er binnenkort cheesecake besteld kan worden en er de mogelijkheid gaat komen om bruidstaarten te bestellen. Hoe cool is dat!!

Wensen voor Cravings for Green?

De droom van Mirjam is om een mijn eigen lunchroom te hebben waarbij een goede kop koffie met een warm gesprek en een fijne sfeer centraal staan. Hierbij ziet ze veel groen, een plek waar heerlijke vegan gerechten, zoet en hartig, geserveerd worden. Het lijkt haar fantastisch om de lunchroom te combineren met haar huidige werk. Ze werkt als Social Worker/Woonbegeleider in een AZC. Het lijkt haar prachtig om mensen, wie een minder grote zelfredzaamheid hebben, een sociale en leuke kans te bieden waar men zich verder kan ontwikkelen. Denk aan nieuwe ervaringen op werkgebied, sociaal gebied, de Nederlandse cultuur leren kennen etc. Ze ziet een vegan lunchroom voor zich met hierin een stukje social begeleiding. Goed voor de mens, goed voor de planeet.

Bakboektips voor de beginnende vegan bakker?

Bij de vraag of Mirjam nog bakboektips heeft komt zij met dit leuke lijstje van bakboeken en tips om accounts te volgen op social Media.
De bakboeken:

  1. Funky Vegan Bakboek – Emma Herngreen
  2. Boeken van Lisa goes Vegan zijn ook erg fijn.
  3. The Veggie Reporter. Zij heeft mooie recepten en veel tips over een vegan leefstijl!

Leuke website om te kijken en te volgen

  1. Miss Beanie @missbeanie
  2. The Veggie Reporter @veggiereporter
  3. Plantaardiger @plantaardiger

Zoals Mirjam zegt: “Be ready for a lot of Green, goodness in your life en keiharde waarheid.”

Bestel maar Bestel maar bij Cravings for Green

Na het lezen van dit stuk kan ik heel goed begrijpen dat je zegt waar kan ik deze lekkernijen bestellen. Zoals eerder al verteld is Cravings for Green een thuisbakkerij in Ede en daar kunnen de baksels worden opgehaald. Bestellen kan je doen via www.cravingsforgreen.nl. Heel benieuwd wat jullie lezers gaan bestellen en wat jullie er van gaan vinden. Ik kan in ieder geval niet wachten tot de cheescakes online komen en mochten jullie nou zin hebben om een worteltaart zelf te maken dan staat er bij lekkernijen een heerlijk recept voor jullie klaar.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.