Kikkererwtenburger met mispel-appelchutney
Kikkererwtenburger met mispel-appelchutney Dit gerecht is ontstaan toen ik in de Beemster (Noord-Holland) was en daar de mispel-appelcutney mocht meenemen. Meteen kwam het idee van een kikkererwten...
Kikkererwtenburger met mispel-appelchutney Dit gerecht is ontstaan toen ik in de Beemster (Noord-Holland) was en daar de mispel-appelcutney mocht meenemen. Meteen kwam het idee van een kikkererwten...
Gerookte bietencarpaccio met appel Het recept voor deze gerookte bietencarpaccio met appel is alweer van de zomer bedacht. Na het maken van de bieterballen van de Bitterballen Koningin was er nog w...
Geroosterde peren met cashewcrème Met de kerst in aantocht dacht ik laat ik eens vroeg beginnen met wat kerstinspiratie. Meestal bedenk ik het met kerst of in de dagen erna. Dit jaar wilde ik op t...
Gebakken feta met rode koolsalade Het is weer tijd voor de #swoepswoepswap van Mandy and more. Hierbij wordt je gekoppeld aan een andere foodblogger en struin je haar/zijn website af voor een leuk ...
Paddenstoelensalade met granaatappelpitjes en matze Al een tijdje geleden mocht ik proef bakken voor het boek NOSH van Esther Erwtenman. Dit boek is een mix van lekkere recepten, verhalen en Joodse...
Salade Caprese met gefrituurde salie Salade Caprese was een recept wat ik graag op de website wilde neerzetten maar niet op de originele manier. Ik wilde er graag een twist aan geven. Gefrituurde s...
Hongaarse goulash met kikkererwten Het is al weer even geleden maar voor de #swiepswoepswap van juni mocht ik een gerecht uitkiezen van Nienke van Foxililicious. Nienke eet met haar gezin vegetaris...
Zomerstamppot met doperwten en radijsjes Stamppot je kan mij niet blijer maken in de herfst en winter. Boerenkool, Zuurkool, Spinazie stamp, Hutspot. Als de eerste blaadjes vallen dan staat er stam...
Gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven Met deze warme dagen wil niet in een warme keuken staan en waarschijnlijk het liefst een lichte, makkelijke maaltijd bereiden. Nu lijkt het of...
Sinaasappel-dadelsalade is heel iets anders dan de Nederlandse salade waarbij de sla centraal staat. De Midden-Oosterse cultuur maakt het zeker wat spannender met de smaken zoet, zout, heet en frui...
Tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten Sinds dat ik in een tajine Shakshuka heb gemaakt ben ik verliefd met het koken in een tajine. Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik bij de eerst...
Wortels met knapperige aardappels en knoflooksaus Ken je die mop van dat konijn dat geen worteltjestaart lustte? Dit konijn lust die worteltjestaart wel maar is ook gek op wortels uit de oven. Met ...
Tajine met geroosterde peer, vijgen en walnoten Deze tajine met geroosterde peer, vijgen, walnoten en kardemom is een van de lekkerste gerechten die ik ken. Zo zou je het moeten eten als bijgerecht...
Mexicaanse kikkererwtencurry Mexicaanse kikkererwtencurry waarschijnlijk heb je er nooit van gehoord 😊. Toen ik dit recept aan het maken was vond ik dat het een beetje kleur miste. Na in de koel...
Taco’s met krokant gebakken zwarte bonen Toen Jamie Oliver bekend maakte dat hij een vegetarisch kookboek uit zo brengen maakte mijn hart een sprongetje. Ik heb ondertussen al diverse recepten gema...
Zuurkoolschotel Jarenlang heb ik zuurkoolstamppot gekocht in de supermarkt. Je weet wel van die 1-pers. kant en klare pakketten. Heerlijk vond ik het. Ik had mijzelf wijs gemaakt dat het heel moe...
Shakshuka uit de tahjine, vegan style Het is al weer november voor de Swiepswoepswap. Deze keer mocht aan de slag met één van de recepten van Marjolein van Echte Gerechten. Marjolein wil met haar...
Naan met gepaneerde bloemkool en broccoli Voor de swiepswoepswap van september mocht ik een recept maken van Anne van de blog Lekker Bourgondisch. Anne is in de zomer van 2018 samen met haar gezin ...
Aubergineburger van de grill Ik had zo’n zin in een burger. Een lekkere sappige waarbij de sauzen langs je mond heen druipen. Dat je snel met een servet moet pakken omdat je anders helemaal onder...
Geroosterde bloemkool met gepofte knoflook Zoals jullie weten ben ik dol op ovengerechten omdat ik dan tussendoor nog iets anders kan doen voordat ik op de bank plof na een dag hard werken. Het ori...
Gegrilde druiven met burrata Het virus heeft mij te pakken en ik zit dus in een Ottolenghi fase. Dit gerecht is ook bomvol smaak en wie wist dat druiven grillen zo lekker kon zijn! Ik eet mijn frui...
Groenten uit de oven De oven kan ik echt niet missen in de keuken. Als ik dus mocht kiezen tussen het gasfornuis en de oven dan kies ik voor 100% de oven. Ik vind het echt de beste uitvinding. Voor...
Kalettes in de pompoen met rijst Soms als foodie gebeurt het wel eens dat je geen zin hebt om te koken. Ja, ook ons gebeurt het wel eens. Dan zijn het soms hele makkelijke gerechten waar je naar te...
Stoofperen in witte druivensap Deze Gieser Wildeman peer wordt eigenlijk door mij alleen in de winter gekocht want dan is het stoofperen tijd. Bij sommigen komt dit gerechtje alleen met de Kerst op...
Bolognaise saus vegan style Bolognaise saus is denk ik het eerste wat ik maakte zonder pakjes of zakjes. Ik heb wel eens tussendoor een zakje gepakt maar dan proef je pas hoe zout zo’n zakje is. ...
Salade van gegrilde groenten Met deze temperaturen is het soms een uitdaging om in de keuken te staan. Daarom is het handig om soms je maaltijden van te voren te maken. Zo zet je ’s avonds toch e...
Tempehspiesjes met Pindasaus en gebakken uitjes Het zomerse weer blijft maar aanhouden en terwijl ik dit schrijf komt er een hittegolf aan. Voor de meeste mensen tijd om de BBQ aan te steken. In ...
Pastasalade met kliekjes Met het warme weer dat nu al weken aanhoudt is het bij mij in de keuken eigenlijk niet om uit te houden. Vandaar dat ik nu vaak pas als de zon ondergaat ga koken zodat als ...
Pannenkoeken met gekarameliseerde appel en mango Als je kinderen vraagt wat ze willen eten dan zal het antwoord waarschijnlijk met de letter P beginnen. Pizza, Patat of Pannenkoeken. Als ik pannenk...
Heerlijk happen in de bonenburger Vandaag was het dan eindelijk zover Francine van Heerlijke Happen kwam langs voor haar item Het Favoriete Recept van.. Sinds dat ik geen vlees meer at (circa 20 ja...
Waldorfsalade aan de tuintafel Op het moment dat dit recept uitschrijf is het 27 graden. Zo’n dag waarvan je zegt ik wil niet al te lang in de keuken staan en zeker niet in de mijne waar de tempe...
Pastei met tomaten en geitenkaas Als dit gerecht uit de oven komt weet je niet wat je overkomt. Het deeg ruikt namelijk naar koekjes en het lijkt wel op een pizza maar het deeg is bros. Deze pastei...
Sperziebonenstoof met tomaten en dille Soms kom je een beetje in een sleur terecht als je moet koken. Je kookt toch het liefst wat iedereen lust. Zo zijn er altijd gerechten die wekelijks op het bo...
Groentenquiche voor de makkelijke avond Je bedoelt natuurlijk taart voor het avondeten! Je hebt niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Daarom vind ik de verse bladerdeeg op rol zo af en toe wel e...
Hutspot met een Oosters tintje Hutspot met een Oosters tintje vegetarisch eten? Tja daar heb ik goed over na moeten denken. Ik wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen. Toch begon ik het te misse...
Couscous met vegetarische kipstuckjes De couscous in dit recept is niet op authentieke wijze bereidt maar op een doordeweekse dag, na een lange dag werken, wil je graag dat er snel iets op tafel ...
Pastinaakstamppot met dadel-appelstroopsaus Wist je dat pastinaak één van de vergeten groenten is? Vroeger werd dit veel gegeten terwijl wij het nauwelijks eten. Dit terwijl het toch zo lekker is...