Chilimayonaise
Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een vegan mayonaise te maken maar ik wist niet goed hoe. De recepten die ik had gevonden waren het allemaal net niet. Totdat ik het recept van Nicole van Cook...
Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een vegan mayonaise te maken maar ik wist niet goed hoe. De recepten die ik had gevonden waren het allemaal net niet. Totdat ik het recept van Nicole van Cook...
Balans Januari Het is januari en iedereen, nou ja bijna iedereen, zit in de ik doe gezond modus / de kilo’s moeten eraf. Ik ben een groot voorstander van balans. Ook sla ik daarin wel eens de pla...
Te Lekker! De reden dat ik zelf nog nooit hummus heb gemaakt is omdat ik hummus van Maza ontzettend lekker vind. No spon. Er staan altijd meerdere bakjes in de koelkast. Maar nu ik met mijn gezonde...
Team Hartig of Zoet? Vaak wordt mij gevraagd of ik team hartig of team zoet ben. Dat moet voor de meesten geen verrassing zijn 😊 Maar is dat ook zo als je je kruidenboter zoet maakt? Ik vond het...
Burgers en Ketchup Vroeger associeerde ik Ketchup altijd met burgers want daar kon je niet om heen. Omdat ik al heel lang geen echte burgers had gegeten at ik eigenlijk bijna nooit ketchup. Bij mij...
De meest bekendste saus van Nederland Al eerder schreef ik over mijn jeugdherinnering betreft de dips van Calvé toen ik de Auberginedip online zette. Nu ik mijn eigen tekst bij dit heerlijke recep...
Kaasjunkie Chipotle Cashewnotenkaas is een “kaassoort” waar ik als echte kaasjunkie toch weer een nieuwe dimensie in zie. De reden dat ik nog geen echte vegan eter ben is omdat ik kaas nog niet k...
Vakantiegevoel Deze Komkommer-Yoghurtdip doet mij meteen aan vakantie denken in Griekenland. Op een terrasje of aan het strand borrelen en dippen en natuurlijk ook nog als bijgerecht bij het avonde...
Dipje? Vroeger had je van die zakjes van Duyvis waar je alleen mayonaise en water aan hoefde toe te voegen en dan had je de dip voor de chips. Carnaval was mijn favoriete dip omdat daar natuurlijk ...
Mexicaans dippen Het hoofdingrediënt van guacamole is de avocado. Het heeft even geduurd voordat ik dit durfde te eten. Meerdere malen in huis gehaald maar ik was toen nog geen fan van deze groene...
Hot Hot Hot Misschien maar meteen met een bekentenis beginnen of zal ik nog even wachten? Chilisaus ik kocht het altijd in een potje en daar is helemaal niets mis mee. Sweet sour, hot of welke ande...
Italiaans smeersel wel stampen betekend. Hoewel ik geen vijzel gebruik maar een keukenmachine kun je zeggen dat het op stampen lijkt. Zongedroogde tomaten hebben een intensere smaak dan de tomate...
Uit eigen keuken Basilicumpesto heb ik altijd gekocht in de supermarkt. Hup het karretje in. Met ingedachte dat dit veel te moeilijk was om zelf in eigen keuken te maken. Totdat ik een post met ba...