Klassieke plantaardige kruidenboter
Klassieke plantaardige kruidenboter Na een wandeling in de herfst vind ik het heerlijk om te borrelen met natuurlijk wat lekkers. Meestal doe ik niet zo veel moeite als ik alleen ben maar soms vind...
Klassieke plantaardige kruidenboter Na een wandeling in de herfst vind ik het heerlijk om te borrelen met natuurlijk wat lekkers. Meestal doe ik niet zo veel moeite als ik alleen ben maar soms vind...
Pompoendip met op hout gerookt zeezout Daar zit je dan in het weekend met een lege koelkast en Picnic die pas zondagavond je boodschappen komt bezorgen. Wat doe je nu op brood want er ligt niks mee...
Crostini met gepureerde tuinbonen Nu we al zo’n 10 weken thuis zitten zou je zeggen dat je wat meer tijd over hebt om leuke dingen te doen. Ik kom nog steeds tijd tekort. Ik werk gelukkig nog ste...
Chilimayonaise Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een vegan mayonaise te maken maar ik wist niet goed hoe. De recepten die ik had gevonden waren het allemaal net niet. Totdat ik het recept van ...
Nectarinesalsa Het is januari en iedereen, nou ja bijna iedereen, zit in de ik doe gezond modus / de kilo’s moeten eraf. Ik ben een groot voorstander van balans. Ook sla ik daarin wel eens de pla...
Pompoen-saliehummus om je vingers bij af te likken De reden dat ik zelf nog nooit hummus heb gemaakt is omdat ik hummus van Maza ontzettend lekker vind. No spon. Er staan altijd meerdere bakjes in ...
Al-Andalus en Appel-Walnoot Kruidenboter Vaak wordt mij gevraagd of ik team hartig of team zoet ben. Dat moet voor de meesten geen verrassing zijn 😊 Maar is dat ook zo als je je kruidenboter zoe...
Ketchup voor bij de Burger Vroeger associeerde ik Ketchup altijd met burgers want daar kon je niet om heen. Omdat ik al heel lang geen echte burgers had gegeten at ik eigenlijk bijna nooit ketchup....
Mosterdmayonaise in een potje Al eerder schreef ik over mijn jeugdherinnering betreft de dips van Calvé toen ik de Auberginedip online zette. Nu ik mijn eigen tekst bij dit heerlijke recept nog ee...
Chipotle Cashewnotenkaas met een kick Chipotle Cashewnotenkaas is een “kaassoort” waar ik als echte kaasjunkie toch weer een nieuwe dimensie in zie. De reden dat ik nog geen echte vegan eter ben ...
Komkommer-Yoghurtdip voor op een zomerse dag Deze Komkommer-Yoghurtdip doet mij meteen aan vakantie denken in Griekenland. Op een terrasje of aan het strand borrelen en dippen en natuurlijk ook nog...
Auberginedip uit de Mediterrane keuken Vroeger had je van die zakjes van Duyvis waar je alleen mayonaise en water aan hoefde toe te voegen en dan had je de dip voor de chips. Carnaval was mijn favo...
Guacamole, dippen op zijn Mexicaans Het hoofdingrediënt van guacamole is de avocado. Het heeft even geduurd voordat ik dit durfde te eten. Meerdere malen in huis gehaald maar ik was toen nog geen ...
Chilisaus zoals Jamie Oliver het maakt Misschien maar meteen met een bekentenis beginnen of zal ik nog even wachten? Chilisaus ik kocht het altijd in een potje en daar is helemaal niets mis mee. Sw...
Tomatenpesto Een Italiaans smeersel dat stampen betekend. Hoewel ik geen vijzel gebruik maar een keukenmachine kun je zeggen dat het op stampen lijkt. Zongedroogde tomaten hebben een intensere smaa...
Basilicumpesto heb ik altijd gekocht in de supermarkt. Hup het karretje in. Met ingedachte dat dit veel te moeilijk was om zelf in eigen keuken te maken. Totdat ik een post met basilicumpesto van ...