Festival Zoet

Festival Zoet 2018, een zoete verleiding

Vorig jaar zag ik de foto’s van Festival Zoet op social media en het zag er zo gezellig uit dat ik dacht daar moet ik bij zijn. Zo gedacht zo gedaan!

De voorbereiding

De voorbereiding begon al vroeg door het kaartje te kopen. Daarnaast waren er zoveel leuke workshops dat het moeilijk was om te kiezen. Bovenaan stonden voor mij toch wel de fotografie e/foodstyling workshop en de Karamel workshop. Omdat ik fotografeer met mijn IPhone heb de fotografie workshop bewaard voor een andere keer en de workshop Karamel maken geboekt.

De dagen voor Festival Zoet

Omdat het al een tijdje geleden was dat ik de kaartjes had gekocht moest ik even checken hoe laat het begon en waar het precies was. Zo kon ik Tommie inschakelen voor onderweg.  Wat ik dus vergeten was is dat ik een workshop Karamel maken geboekt had. De planning werd dus iets anders aangezien ik er op tijd moest zijn.

Op weg naar Sleen

Zondagochtend zat ik om 9:00 uur in de auto, alles stond klaar om mee te nemen voor deze warme dag. Dus hup de auto in voordat het te warm zou zijn en natuurlijk als ik op de snelweg zit kom ik er achter dat mijn flesje koud water nog in de diepvries ligt. Dat wordt weer even stoppen bij een benzinestation.

Het festivalterrein

Festival Zoet wordt dit jaar voor het laatst gehouden op het terrein van Brownies per post en zij zoeken voor volgend jaar dan ook een nieuwe locatie omdat Brownies per post gaat verhuizen.
Het festivalterrein is echt geweldig. Heerlijk ruim opgezet en een hele relaxte sfeer. Natuurlijk doet de zon ook zijn werk. Ik ga heerlijk struinen en ik merk dat ik eigenlijk mijn telefoon een beetje links laat liggen. Best wel een beetje fijn om daar niet aan te denken. Er zijn diverse bakdemo’s van o.a. Rutger Bakt en Tefflicious.  Ik merk dat vandaag vooral mijn aandacht uitgaat naar het servies en allerlei andere oude spulletjes. De gerechten moeten natuurlijk ook mooi gepresenteerd worden.

Zoete Verleidingen

Lekkernijen zijn er genoeg te vinden. Zoveel zoete verleidingen dat je bijna niet weet waar je vandaag uit moet kiezen om te proeven. Vandaar dat ik jullie maar de foto’s laat zien want dat zegt meer dan mijn woorden 😊 en er stond nog veeeeeeeeeeeel meer.

Workshop Karamel maken

Wat was het leuk om karamel te maken met Constan van CaramelZ Ik was hier altijd bang voor omdat ik vaak pannetjes waarbij alles overstroomde zag in filmpjes. Tijdens de workshop heb ik een Licor43 en Pumkin spice karamel gemaakt en zo lekkerrrrrrrr om je vingers bij af te likken. Meer over deze workshop ga ik je later dit jaar vertellen want ik mag deze workshop nog een keer doen maar dan uitgebreider.

Op naar huis

Het einde van de middag begint de naderen en het is een mooie tijd om naar huis te gaan. Er moet maandag immers nog een recept online komen en ook hier was de warmte mij niet goed gezind dus moet er nog wat aan de tekst gebeuren. Vol inspiratie en een gevoel van ontspanning rij ik weer terug naar huis. Wat een heerlijke dag was dit. Dankjewel festival Zoet

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.