HIP Tafelen

HIP tafelen, Be HIP | Tafel in stijl

Vandaag alweer het tweede bedrijf in 2021 wat ik kan bestempelen als Tof bedrijf: HIP Tafelen. Vanuit Ede is het een kleine twee uur rijden naar Heerlen maar zoals we vroeger zeiden “Als je je ogen dicht doet ben je er zo”. Gelukkig heb ik tijdens het rijden mijn ogen netjes opgehouden. Ik vind het heerlijk om onderweg te zijn en te kijken wat ik allemaal tegen kom. HIP tafelen is een lifestyle winkel met eigen atelier waar het mooiste serviesgoed wordt gemaakt en gerund door Sylvia en Marc.

HIP Tafelen

Foto: HIP tafelen

Ontstaan van HIP tafelen

HIP tafelen is niet altijd HIP tafelen geweest maar het begon met Orca Cool. Marc was in het verleden actief in de horecabranche met bedrijfskoelingen. Hij reviseerde koelingen en leverde deze aan kleine supermarkten, slagerijen, groentewinkels en bakkerijen. Doordat de wegwerpcultuur steeds groter werd werden er ook steeds meer minder goede koelingen gemaakt. Reviseren had dus niet zo veel zin meer en de kleine ondernemers werden opgeslokt door de grote jongens. Gelukkig zagen Sylvia en Marc dit op tijd gebeuren en zagen ook dat er vraag was naar uniek serviesgoed. Ze zijn begonnen met 1 wit bord en hebben nu een winkel van 250m2 vol serviesgoed.

HIP by Marc | Atelier aan huis

Naast een winkel vol servies heeft HIP Tafelen ook nog een eigen atelier HIP by Marc. Doordat Marc en Sylvia de vraag naar uniek serviesgoed zagen, zijn zij zich hierin gaan verdiepen en heeft Marc zich in het diepe gegooid door cursussen te gaan volgen om met klei te kunnen werken. Naast een aantal eigen servies lijnen kun je ook je eigen ontwerp bij Marc en Sylvia laten maken. Bijna alles is mogelijk omdat er heel veel met klei kan maar het is ook nog steeds een ontdekkingsreis want klei doet wat het zelf wil.

HIP tafelen

 

HIP tafelen

Foto: HIP tafelen

HIP tafelen

Corona

Op het moment dat Corona in ons allen leven binnendringt leveren Marc en Sylvia alleen nog aan horecazaken en groothandels. Het besluit om de horeca dicht te doen betekent voor Marc en Sylvia dat ook hun bedrijf dichtgaat want serviesgoed leveren aan bedrijven die dichtzitten is geen optie. Sylvia zegt: “Dat was een hele heftige week….dat kan ik je vertellen! Maar we hebben toch heel snel de knop omgezet en zijn ons gaan richten op de consument”. Een markt die ze een hele poos afgehouden hebben omwille van de zakelijke klanten. De consumentenmarkt is een doelgroep waar ze geen afscheid van gaan nemen na Corona maar zelfs gaan uitbreiden.

Plannen voor de toekomst

Marc is op dit moment een keuken aan het maken voor in de winkel, om straks leuke gerechten te kunnen aanbieden. Marc is officieel meubelmaker van beroep en maakt in opdracht buitenkeukens. Hier gaat hij zich nog meer oprichten. De HIP tafelen winkel wordt verder aangekleed met hippe woonaccessoires en uiteraard blijft de handgemaakte keramiek een prominente rol spelen in de winkel.

Webshop HIP tafelen

Ben je benieuwd naar al dat mooie serviesgoed van HIP by Marc en wat ze nog meer hebben kijk dan in de webshop voor al dat unieke serviesgoed en woonaccessoires. Mocht je zin hebben in een autotripje dan is de winkel een echte must als je langs Heerlen komt. Je kan je eigen servies meenemen en samen met Sylvia kijken wat hier bij past zodat je kan Mix & Matchen.

Kook en bakinspiratie

Als je zoveel van serviesgoed houdt dan moet je ook van lekker eten houden. Dat is in ieder geval mijn idee. Daarom vroeg ik waar Sylvia en Marc hun vega(n) inspiratie voor te koken/bakken vandaan halen. Zij zijn namelijk flexitariërs waarbij lokaal winkelen hoog in het vaandel staat. Groente komt van de groenteboer en Limburgse vlaai (op zijn Limburgs Vlai) komt van de bakker (die was erg lekker!). Het laatste boek dat zij hebben gekocht is VEG van Jamie Oliver en zij halen ook inspiratie uit mijn website (zóóó lief). Dus kijk allemaal even rond en je zal nog wat recepten van o.a. Jamie zien staan.

HIP Tafelen| Tot slot

Ik volg HIP tafelen (@hiptafelen) al vanaf het begin, zelfs toen het nog Orca Cool was en ik heb Marc en Sylvia altijd super tof gevonden. Mijn dagje in de winkel een paar weken geleden was dan ook iets waar ik heel lang naar uitgekeken had en mijn agenda voor vrij gepland had. Met een tasje vol borden om te kijken wat ik kon MIX & Matchen. Ik werd niet teleurgesteld en op een gegeven moment stond de koffietafel vol met serviesgoed wat ik allemaal wilde meenemen. Dat kon dus niet helemaal maar samen met de hulp van Sylvia heb ik hele mooie stukken mee naar huis genomen en kan ik nu al niet wachten om een volgend dagje in Heerlen te zijn voor zomers serviesgoed en als de tuin klaar is misschien wel een buitenkeuken (ik ben fan!).

HIP tafelen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.