Lunchen met Groentje Gezond

Lunchen met Groentje Gezond

Vandaag is het de dag dat de blog Lunchen met …. van start gaat. Best even spannend en benieuwd hoe jullie het gaan vinden!

Zaterdag 26 januari 2019 Ik lig nog in mijn bed terwijl ik er toch allang uit had willen zijn. Het ligt zo lekker! Ik hoor de piepjes van mijn telefoon en Anouk van Groentje Gezond stuurt mij een berichtje dat het restaurant dat wij hebben uitgekozen niet in de binnenstad ligt maar net daar buiten, We besluiten om elkaar daar te ontmoeten i.p.v. het Centraal Station. Ik heb er zin in. Rond kwart over 11 spring ik in de auto op weg naar BROEI in Utrecht.

Waar gaan we naar toe?

Broei ligt dan niet bij het Centraal Station van Utrecht maar is op loopafstand van station Utrechtse Vaart. Broei is een vegetarisch restaurant  met een mix and match interieur. Waar alles homemade wordt gemaakt. Ze hebben een eigen mini bakkerij waar ze zuurdesem brood maken en ze werken met lokale en kleinschalige bedrijven. Je snapt natuurlijk wel dat dit voor een foodblogger het walhalla is.Ohja en de V die staat bij de gerechten, betekent niet vegetarisch maar vegan. Dat was even wennen 😊. We zitten op een lekkere louche plek in Broei waar het gezellig druk is en het steeds drukker wordt. We zijn er  dus net op tijd gezien dit plekje. Wat is het toch leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die eigenlijk al een beetje kent. Het is niet moeilijk om een gesprek te beginnen zoals bij een eerste date.

Toch zal ik Anouk (Groentje Gezond) even aan jullie voorstellen

Anouk is 28 jaar en blogt nu 5 jaar op Groentje Gezond. Op haar website deelt zij recepten maar ook persoonlijke verhalen over haar burn-out en body positivity. Daarnaast heeft ze ook nog een liefde voor hoelahoepen.

Eten verbindt maar wat bindt ons nog meer?

Hoewel we alle twee foodbloggers zijn is het niet alleen eten wat ons verbindt. Op dit moment werkt Anouk hard aan haar burn-out waarbij het gelukkig weer een stuk beter gaat maar waar het nog hard werken is om weer helemaal boven aan de trap te komen. Gelukkig is mijn burn-out al weer een tijdje geleden maar kennis delen kan nooit kwaad en je weet noot wat iemand anders helpt.

De lunchkaart

Terwijl we gezellig zitten te kletsen beseffen we ons dat we ook de lunchkaart moeten bekijken. Iets wat een stukje moeilijker is als alles minimaal vegetarisch is. Anouk eet geen vlees maar heel af en toe nog vis. Voor haar is deze vegetarische kaart dus helemaal geen probleem. Wij beiden hebben het probleem dat we niet kunnen kiezen maar er wordt ons een verrassingsmenu voorgesteld en daar gaan we dan ook meteen mee akkoord.

Bloggen

We hebben het over alles wat met bloggen te maken heeft wordpress, bezoekersaantallen en social media. Hoe gaan wij daar mee om?

De journalist in mij

Thuis had ik een aantal vragen opgeschreven om aan Anouk te stellen zoals dat ook in de Linda, andC, Libelle ed. gebeurt. Maar doordat ons gesprek een hele andere kant opgaat geef ik nu maar aan dat ik haar nog een paar vragen wil stellen om in de blog te verwerken.

Nou hier komen ze:

  1. Welk gerecht maak je het liefst? Groenteschotel met veel kaas
  2. Welke producten staan er altijd in de koelkast? Een pan soep en pesto (Wat een geluk er staan heerlijke soepjes en pesto bij mij op de site 😉)
  3. Doe je nog steeds aan hoelahoepen en heb je tips? De laatste tijd ben ik niet veel thuis geweest maar ik doe nog steeds aan hoelahoepen. Muziek kan je heel goed helpen om op de maat van de muziek de bewegingen te maken en als je voor een spiegel staat zie je waar het fout gaat.
  4. De meest gestelde vraag aan een foodblogger is zou je dit niet fulltime willen doen? Ja en ik heb er informatie over opgevraagd omdat ik nu nog in de ziektewet zit maar ik studeer binnenkort af voor lerares Engels en ik zou graag op het MBO lesgeven.

Lunch

Ondertussen wordt de erwtensoep met tempeh-bacon geserveerd. Ik ben van kleins af aan al fan van erwtensoep en sinds ik weet dat deze vegan te eten is, staat deze weer terug in mijn foodlijst. Voor Anouk is het iets anders zij proeft het voor de eerste keer en gaat het straks thuis vertellen dat ze erwtensoep heeft gegeten 😊 Daarna werden er twee broodjes geserveerd, die als wij eerlijk zijn, ook hadden gekozen als we geen verrassingsmenu zouden krijgen.Laat de lunch maar beginnen.
Desembrood met channa dhal, pompoen, munt, korianderchutney en rode-uipicle en een desembrood met oude kaas, zuurkool, gebakken oesterzwammen, appel en mosterdmayonaise. Ze zijn alle twee heerlijk van smaak en toch heel verschillend waarbij bij de een het warmte oproept is het bij de ander frisheid.
Om de lunch helemaal af te maken wordt er nog een salade van char siu tempeh met udon noodles, bosui, pinda, koolrabo, komkommer en rode kool geserveerd.

In de verlenging

Onze ogen waren natuurlijk groter dan onze maag waardoor we nog even moesten uitbuiken. Gelukkig hadden we nog genoeg om te kletsen en sloten we de lunch af met een kombucha en een chai lattee. Na drie uurtjes besloten we dan toch dat het tijd was om te gaan al hadden we gerust nog langer kunnen zitten.

Broei

Wil jij ook bij Broei lunchen dan vind je ze op de Oosterkade 24 in Utrecht.  Ze zijn iedere dag geopend van 09:00 tot 22:00


Mijn favoriete recept van Groentje Gezond

En heb je mijn gastblog al gezien op Groentje Gezond? Een heerlijke avocado op toast met kastanjechampignons

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.