Lunchen met The Backing Bucketlist

Lunchen met The Baking Bucketlist

Wat is het een heerlijke dag in februari. Lunchen met The Backing Bucketlist, a.k.a. Saskia wordt zo wel heel zomers. Zouden we straks op het terras kunnen zitten? Saskia appt ’s ochtends dat het restaurant waar we gaan lunchen niet open is. Uhmm wat gaan we doen? Gelukkig weet Saskia nog een leuk restaurant welke op haar to-go lijstje staat. Zo gezegd zo gedaan. Zonnebril op en plankgas naar Utrecht toe.

Waar gaan we naar toe?

Tijdens het maken van deze date zijn we een aantal keer van restaurant verandert. Niet omdat we het toch niet leuk vonden maar omdat deze leuke tentjes gewoon niet open waren op een zondag en dat in de grote stad Utrecht. Wij waren dus echt verbaasd! Toch hebben we last minute iets heel leuks gevonden namelijk De Zagerij.  De Zagerij zit verstopt in de Vaartsche Rijn op een klein “industrieterrein”. Ze hebben genoeg parkeergelegenheid en je kunt zelfs je boot aanmeren aan het terras.

De Zagerij restaurant De Zagerij restaurant

Even voorstellen

Saskia is 31 jaar en blogt onder de naam The Backing Bucketlist, haar to do list voor in de keuken. Ze heeft zelfs een Italiaanse proeverij georganiseerd in 2018. Deze maand (maart) heeft zij zelf uitgeroepen tot meatlessmarch challenge maand en dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen. Ik ben benieuwd hoe Sakia het gaat vinden!  Verder is zij geschiedenis lerares op een middelbare school.

Eten verbindt maar wat bindt ons nog meer?

Het was echt een heerlijke middag waarbij ook wij toch meer overeenkomsten hebben dan alleen eten. Zo zijn wij alle twee Brabander waarbij Saskia opgroeide in Vlijmen en ik in ’s Hertogenbosch en vinden wij het leuk om buiten social media de mensen  achter hun account te leren kennen ook al is dat soms een beetje eng.

De lunchkaart

Terwijl wij heerlijk op het terras in de zon zaten te kletsen moet er natuurlijk ook wat lekkers uitgekozen worden. Alle twee kozen wij voor het broodje met Burrata, tomaat, basilicumpesto en pompoenpit. Omdat we zo lekker zaten te kletsen zijn er iets minder foto’s gemaakt maar volgens mij is dat af en toe best een goed idee.

Broodje Burrata, tomaat, basillicimpesto en pompoenpit

De journalist in mij

Deze keer na de vorige twee edities heb ik denk ik een aantal vaste vragen die ik wil stellen. Zo kan ik mij verder lekker concentreren op het gesprek dan op welke vraag moet ik nu nog stellen?

  1. Welk vegetarisch / vegan gerecht maak je het liefst? Nasi Goreng met tempeh of Gado Gado met tempeh.
  2. Welke producten staan er altijd in de koelkast? Parmezaanse kaas en mosterd. Zodat er altijd snel een mosterdsoepje gemaakt kan worden.  Saskia heeft nog geen mosterdsoep op haar website staan dus kijk bij mijn soepen.
  3. Hoe vinden je leerlingen het dat je foodblogger bent? De leerlingen vinden het heel grappig en vel volgen mij ook want betekent dat ik soms goed moet nadenken voor ik iets post. Doe ik het wel of niet?
  4. De meest gestelde vraag aan een foodblogger is zou je dit niet fulltime willen doen? Op dit moment nog niet maar ik zou wel graag meer opdrachten willen doen als private chef.

Op naar huis

Wat een heerlijke middag zo in het zonnetje met Saskia volgens mij zijn we zelf een beetje verbrand maar helaas moeten we nu weer naar huis. Saskia pakt heel sportief de fiets en ik ga mijn racemonster weer in naar Ede.

Wil je ook een keer lunchen met mij? Neem dan even contact op.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.