Lunchen met Worstenbrood en Wijn

Lunchen met Worstenbrood en Wijn

De dag dat ik ga lunchen met Ilona van Worstenbrood en Wijn komt de regen echt met bakken uit de lucht vallen. Ik hoop zo dat het in het zuiden droog is want daar regent het nooit 😉. Helaas klaart het niet echt op maar Ilona is wel zo sportief om op de fiets te komen naar de binnenstad van Tilburg.

Waar gaan we naar toe?

Wij gaan naar De Groene Chef . Dit pop-up restaurant ligt op loopafstand van het station Tilburg in het pand van BANK 15 waar meerdere pop-up restaurants zijn gevestigd. Je betaald het eten bij de keuken waar je besteld en de drankjes bij de bar. De Groene Chef is een vegan restaurant gerund door Alexandra. Zij runt de keuken met de gedachte dat eten vooral goed voor je moet zijn, goed voor de planeet en bovenal (h)eerlijk. Puur eten met een urban beat.

Even voorstellen

Ik zal jullie nog even voorstellen aan Ilona mochten jullie haar nog niet kennen van haar blog Worstenbrood & Wijn. Ilona is een bourgondiër in hart en nieren en kookt regelmatig vegetarisch en vegan.  Zo kookt zij met groenten uit eigen moestuin en maakt zij haar eigen bitterballen, ook vegetarisch. Ik wacht met smart op haar recept voor de gerookte rode biet bitterbal. Te lekker! Daarnaast heeft zij een liefde voor Midden-Oosterse keuken en door haar is die liefde ook een beetje bij mij terecht gekomen.

Eten verbindt maar wat bindt ons nog meer?

Natuurlijk houden we alle twee van lekker eten maar wij hebben ook een gezamenlijke liefde voor kookboeken. Een kookboekwinkel inlopen en zonder een kookboek te kopen is voor ons dan ook echt een unicum. Dat werd deze middag dan ook meteen goed getest bij Kookboekwinkel 63 graden . Guus is de eigenaar en onderdompelt je met zijn kennis over kookboeken en pakt net dat ene pareltje voor je die jij nog niet hebt gezien.

De lunchkaart

Maar even terug naar De Groene Chef waar we gezellig zitten te kletsen over onze blog en wat de leuke maar ook minder leuke dingen zijn. In mijn geval SEO en ik krijg wat tips van Ilona.
Wij bestellen een Sexy Mexi Bowl (warme Mexicaanse rijst met pico dde gallo salsa, avocado, nachos, aioli) en een Falafel Flatbread Bowl (flatbread met warme falafel, salade, groentes en tahini dressing). De rijst was echt heerlijk van smaak nog nooit eerder zo geproefd. We fotograferen er lustig op los want niemand die ons nu kan tegenhouden 😉.

De journalist in mij

Waar ik bij de eerste editie van Lunchen met helemaal voorbereid was en van te voren al vragen had bedacht. Bedacht ik mij nu dat dat helemaal niet hoefde want ik kende Ilona al. Les 1 als wannabee journalist zorg dat je altijd wat vragen opschrijft. Je hoeft ze niet te gebruiken maar het is altijd handig. Dus stuurde ik Ilona deze vragen nog even per mail na onze lunchdate.

  1. Welk gerecht maak je het liefst? Het is misschien niet echt een gerecht maar ik maak natuurlijk het liefst bitterballen. Eigenlijk vooral omdat ik er al mijn creativiteit in kwijt kan en ik telkens weer super blij word van de reactie van degenen die ze proeven. Verder maak ik graag ovenschotels met groenten uit mijn moestuin; de lasagne met courgette is wel een van mijn favorieten in het courgette seizoen. Een kwestie van alles voorbereiden en alleen nog maar in de oven schuiven.
  2. In de koelkast staat bij jou? Parmezaanse kaas, verse citroenen en eieren.
  3. Waarom zou iedereen een moestuin moeten beginnen? Nou ik weet niet of iedereen een moestuin moet beginnen (jij wel Anouk want jij hebt een mega grote tuin aan huis!) want het is nogal een werk. Aan de andere kant zijn sommige groenten gewoon ontzettend makkelijk om te kweken (denk aan courgette, pompoen, snijbiet en bietjes) en is er wat mij betreft geen grotere rijkdom dan het eten van groenten uit eigen tuin. Voor de besparing van kosten hoef je dat niet te doen; wel voor het enorm trotse gevoel en de wetenschap dat je niet lokaler kunt eten dan uit eigen tuin.

Zou je niet fulltime blogger willen zijn?

Dat is inderdaad een vraag die me regelmatig gesteld wordt en daar heb ik zelfs een hele blogpost aan gewijd. Maar de korte versie ervan is; nee. Okay dat is wel erg kort 😉 Natuurlijk zou het super zijn als ik daarvoor betaald zou krijgen. Maar ik ben extra blij met mijn vaste baan náást de blog zodat het ook mijn passie kan blijven en het geen werk wordt. Op die manier gun ik mezelf de vrijheid om te koken wat en te bloggen over wat ik zelf wil. Waar ik, én mijn lezers hopelijk ook, blij van worden en niet wat een bepaald merk wil dat ik schrijf of kook. Ik ben wel minder gaan werken zodat er een betere balans is tussen waar ik energie van krijg en wat energie kost. Maar niet met de bedoeling er mijn hypotheek van te betalen 😉

Hotspots Tilburg

Na de lunch wilde ik in ieder geval Kookboekwinkel 63 graden bezoeken want ik was er nu toch en zoals eerder al gezegd ben ik met pareltjes naar huis gegaan.  Guus vertelde ook meteen over twee nieuwe hotspots Bij 60 en Friandries die wij natuurlijk even hebben gecheckt. Wat een pareltjes en zeker een bezoek waard om even langs te gaan en daarna was het tijd om weer richting huis te gaan.


Mijn favoriete recepten van Worstenbrood en Wijn
* Spicy feta brûlée 
* Orna & Ella’s zoete aardappel latkes
* Pompoen-kikkererwten burgers

Wil jij ook samen met mij lunchen? Stuur mij dan even berichtje.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.