Natuur in Gambia

Nederland of Gambia (4/4)

Dag 7 Relax

Ja, het is zover! De dag dat ik kan relaxen voordat ik weer naar Nederland ga. Vandaag lig ik bij het zwembad en niemand die mij daar weghaalt.Ik heb al vroeg een bedje met parasol geclaimd. Ja hier doen ze gewoon nog aan handdoekje leggen.

Ontbijtruzie

Bij het ontbijt is er een onenigheid. Dame 1 heeft een paar stukje teveel van het stokbrood afgesneden en de dame achter haar, dame 2, weigert om deze stukken brood aan te raken. Detail is dat deze dame Nederlandse is. Want wat de dame voor haar heeft het brood aangeraakt. Ik sta echt mijn ogen uit mijn hoofd ter schamen. Hoe durf je dit te zeggen in een derde wereld land. Ik kan mijn mond dan ook niet houden en ik vertel aan deze dame dat ze het wel een beetje erg overdrijft. Hetgeen wat ze daarna zei is niet voor herhaling vatbaar maar volgens mij wilde ze gewoon het hele Franse stokbrood voor haar zelf. Ik heb met liefde de broodjes die al waren afgesneden gepakt.

Bakken in de zon

Het zonnetje begint goed door te komen en ik lig heerlijk aan het zwembad met mijn kookboeken die ik nog niet echt gelezen had. Jaja, Bak to Basic ging deze keer mee. De reden dat ik niet voor het strand heb gekozen is dat ik gewoon even geen zin had in dat iedereen “mijn vriend” wilde zijn.

Dag 8 Dag van vertrek

Ik probeer een beetje uit te slapen maar doordat deze week er gewoon vroeg opgestaan is zit ik toch een beetje in het ritme van vroeg wakker zijn. De laatste dingen worden in de koffer gedaan en ik zit op de rand van het bed en overdenk deze week. Ik ben naar Gambia gegaan in mijn eentje! Het was veel groener dan wat ik had gedacht en het heeft een grote flora en fauna. Toch ben ik geschrokken van de armoede hier en prijs ik mijzelf nog meer gelukkig om in Nederland te wonen. Doordat de mensen hier best (beetje veel) opdringerig zijn zou het niet mijn eerste keuze zijn om Gambia nogmaals te bezoeken. Wel ik benieuwd waar Gambia over 20 jaar staat gezien de ontwikkelingen en investeringen maar dat kan ik ook op een YouTube filmpje zien 😉 Voor nu is het tijd om te vertrekken en dat hoor je mij niet vaak zeggen want heimwee ken ik niet.

Vliegveld Banjul

Het is tijd om te gaan en op het vliegveld Banjul  kom ik wat bekenden tegen en we wachten samen totdat we het vliegtuig kunnen ingaan. Van Engelse toeristen begrijp ik dat de vlucht naar Birmingham vertraging heeft en een extra tussenstop heeft. Gelukkig vliegen wij rechtstreeks naar Amsterdam. Ik hoor een sms binnenkomen op mijn telefoon en denk wie stuurt mij een sms??

Stoelnummers

Ook wij gaan een tussenlanding maken zoals de vlucht naar Birmingham maar dan op Farao. Waarom zullen we straks wel horen. We mogen gaan boarden maar bij binnenkomst in het vliegtuig blijkt dat er wat mis is gegaan op de tussenlanding op Senegal waardoor de stoelnummers niet juist zijn uitgegeven. De vraag van de stewards is om een plaats te vinden en of passagiers met kinderen bij elkaar kunnen zetten. Ik hoor om mij heen een hoop gemorrel en zelfs het cabinepersoneel is niet veilig van minder prettige woorden. Ik kan alleen maar denken we zitten in het vliegtuig naar Amsterdam waar maak je je druk over. Heb je misschien straks aan je partner nog wat te vertellen als je uit het vliegtuig komt. Het is niet zo dat we op een ander vliegveld landen of drie dagen vertraging hebben en dan nog…Je kan altijd je fatsoen houden.

Farao

Al snel blijkt nadat iedereen zit dat we een tussenlanding maken op Farao omdat er in Banjul geen kerosine meer is. Tja ook dat is Gambia. Gelukkig kunnen we makkelijk naar Farao (Portugal) vliegen om daar te tanken en door te gaan naar Amsterdam. Met een kleine vertraging komen we aan op Amsterdam en ik droom al van die heerlijke ontbijtjes en diners die ga maken nu ik zelf weer achter het fornuis sta.

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.