Al-Andalus en Appel-Walnoot Kruidenboter

Al-Andalus en Appel-Walnoot Kruidenboter

Team Hartig of Zoet?

Vaak wordt mij gevraagd of ik team hartig of team zoet ben. Dat moet voor de meesten geen verrassing zijn 😊 Maar is dat ook zo als je je kruidenboter zoet maakt? Ik vond het echt een heerlijke verrassing om appel-walnoot te gebruiken om iedereen tijdens te borrel te kunnen voorzien deel ik om mijn recept voor de Al-Andalus  kruidenboter. Deze is minimaal net zo lekker of misschien wel….

Ingrediënten

Al-Andalus
1 sjalot
1 tl knoflookpoeder
¼ tl zeezout
3 el Al-Andalus kruiden
125 gram plantaardige boter

Appel-walnoot
40 gram walnoten
70 gram appelmoes (zonder toevoegingen)
1 tl poedersuiker
½ tl kaneel
½ tl koriander

Bereidingswijze Al-Andalus Kruidenboter

  1. Snipper de sjalot fijn en doe deze in een schaaltje.
  2. Voeg de knoflookpoeder en de Al-Andalus kruiden toe.
  3. Mix de kruiden door elkaar.
  4. Voeg de boter toe welke op kamertemperatuur moet zijn.
  5. Alle ingrediënten mogen nu gemixt worden totdat er één geheel onstaat.
  6. Proef de kruidenboter en voeg evt wat zeezout toe.
  7. Broodje erbij en smeren maar 😊

Bereidingswijze Appel-Walnoot Kruidenboter

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de walnoten 5 minuten totdat het vlies begint te kleuren.
  3. Wrijf zoveel mogelijk het vlies eraf met bijv. een theedoek.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door zodat er één geheel ontstaat.
  6. Zorg ook voor deze kruidenboter dat de boter op kamertemperatuur is.
  7. Dat broodje had je natuurlijk al staan dus genieten maar.

  • Op kamertemperatuur is ongeveer 18 graden, hou ongeveer een half uurtje uit de koelkast aan.
  • Wil je mooie ronde plakken snijden schep dan de kruidenboter op het bakpapier en vorm tot een rol. Rol het strak op en draai de uiteinden goed op en leg de kruidenboter tot je deze wil gebruiken.
  • Het brood wat je op de foto ziet is ook in de keuken van Anouk’s kookboek gemaakt. Hoewel de smaak lekker is moet er nog even aan de vorm gewerkt worden. Wil je een feestelijk broodje maken kijk dan eens bij dit recept voor kwarkbol
  • Heb jij één van deze twee kruidenboters gemaakt of alle twee? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.