Asperge-kerriesoep in de lente

Asperge-kerriesoep in de lente

Het witte goud

De lente begint pas echt als de asperge weer van het land komt. Voor een soepliefhebber is het na een lange winterperiode dan ook extra leuk om voor het eerst in het jaar weer verse aspergesoep te maken.

Ingrediënten

500 gram witte asperges
2 sjalotten
1 aardappel
50 ml (veganistische) kookroom
2 bouillonblokjes (groente)
peterselie
1 el olijfolie
1,5 tl kerriepoeder
1 liter water
Peper
Zout

Bereidingswijze Asperge-kerriesoep

  1. Was en schil de asperges. Snij de onderste stukjes eraf en snij de rest in stukje van ongeveer 2 cm.
  2. Bewaar de schillen en onderste stukken voor de bouillon.
  3. Pel en snipper de sjalotten.
  4. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
  5. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten met de kerriepoeder 2 minuten op lage temperatuur.
  6. Voeg de aspergeschillen, de onderste stukjes, de groentebouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 30 minuten zachtjes koken (met de deksel op de pan).
  7. Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen.
  8. Voeg de stukjes asperges en aardappel toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken (met de deksel op de pan)
  9. Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan.
  10. Pureer de soep (met een staafmixer).
  11. Voeg de aspergestukjes weer toe aan de soep.
  12. Voeg 50 ml kookroom toe en breng de soep kort aan de kook.
  13. Nu proeven en op smaak brengen met peper en zout.
  14. Schenk de kerrie aspergesoep in koppen en garneer deze met peterselie..

Eet smakelijk en proef de lente.


  • Wil eens iets anders proberen met asperges? Bekijk dan eens het roze recept van Andrea.
  • Wist je dat het asperge seizoen eindigt op de langste dag van het jaar?
  • Nog een recept nodig om een feestelijke dag te vieren? Kijk dan eens naar het recept van de Kwarkbol.

Heb je dit soepje gemaakt? Laat het mij dan weten op Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

2 Responses

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.