Aubergineburger van de grill

Aubergineburger van de grill

Ik had zo’n zin in een burger. Een lekkere sappige waarbij de sauzen langs je mond heen druipen. Dat je snel met een servet moet pakken omdat je anders helemaal onder zit 😊. In het kookboek MAN.EAT.PLANT. vond ik zo’n recept welke ik met wat kleine aanpassingen heb omgebouwd naar deze Aubergineburger van de grill. In dit kookboek staan nog meer heerlijke gerechten zoals vegan spareribs en friet met stoof als we toch in het rijtje fastfood blijven 😊

Ingrediënten

Rub

3 el selderijzout
3 el kokosbloesemsuiker
1 tl uienpoeder
3 tl paprikapoeder
1 tl thijm
3 tl kerriepoeder
2tl knoflookpoeder

Burger

1 grote aubergine
2 el olijfolie
6 tl vegan mayo
4 tl ketchup
rucola
4 el atjar tjampoer
2 No fairytales tomaat-ui bolletjes

Bereidingswijze Aubergineburger van de grill

  1. Meng alle ingrediënten voor de rub en zet 1 el rub opzij en bewaar de overige rub in een luchtdichte pot. Voor een volgende keer.
  2. Snij in de lengte van de aubergine 2 dikke plakken.
  3. Marineer de aubergine met de rub (1 el) en de olijfolie.
  4. Laat de gemarineerde aubergine minimaal 1 uur in de ijskast staan. Hoe langer de aubergine staat hoe meer vocht er uit de aubergine zal zijn.
  5. Zet de grillpan aan en laat deze goed warm worden.
  6. Snij de bolletjes open en grill de broodjes aan de binnenkant.
  7. Grill daarna de aubergine aan twee kanten. Het mag wat meer zwart zijn dan een nette grillstreep.
  8. Als de aubergines in de grillpan liggen smeer dan de broodjes in met ketchup en mayonaise aan beide helften.
  9. Leg op het onderste bolletje een klein handje rucola.
  10. Als de aubergine gegrild is leg deze dan op de rucola.
  11. Bovenop de aubergine mag dan de atjar tjampoer
  12. Leg de bovenkant van het bolletje op de atjar tjampoer.

Pak nu de aubergineburger vast met twee handen en neem een grote hap 😊
Geniet ze!


  • Doordat je de aubergine marineert in de rub zal de aubergine vocht verliezen waardoor de aubergine een meer vlezige structuur krijgt. Je kan de aubergine 1 uur tot tot een hele nacht laten marineren.
  • Een leuk weetje over het boek MAN.EAT.PLANT. is dat het geschreven is door twee vrouwen.
  • Heb jij deze aubergineburger van de grill gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.