Auberginedip uit de Mediterrane keuken

Auberginedip

Dipje?

Vroeger had je van die zakjes van Duyvis waar je alleen mayonaise en water aan hoefde toe te voegen en dan had je de dip voor de chips. Carnaval was mijn favoriete dip omdat daar natuurlijk kerrie in zit. Ik weet niet meer wanneer ik hier mee ben gestopt en/of deze zakjes nog bestaan. Tegenwoordig maak ik mijn dipjes zelf. Veel leuker om te doen en waarschijnlijk daardoor ook veel lekkerder en wat gezonder doordat er geen toevoegingen in zitten. Deze auberginedip ook wel Baba Ganoush genoemd komt uit het Oosten. Is makkelijk om te maken en zit vol smaak.

Ingrediënten

2 aubergines
1 limoen
1,5 tl tahin
110 gram zongedroogde tomaten (op olie)
1,5 el appelciderazijn
1 el tomatenpuree
1 tl gemalen komijn

Bereidingswijze Auberginedip uit de Medierrane Keuken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Steek met een mes meerdere keren in de aubergines zodat ze niet ontploffen.
  3. Leg de aubergines op de bakplaat en bak ze 50 minuten, totdat ze zacht zijn en verschrompelen.
  4. Laat de aubergines 10 minuten afkoelen.
  5. Snijd het groene uiteinde eraf en doe de aubergines in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten.
  6. Mix alles glad of als je van rustiek houdt iets minder glad.

 


  • Je kan de auberginedip in een luchtdichte pot ongeveer een week in de koelkast bewaren.
  • Dit recept is voor een grote kom. Ben je met zijn tweeën maak dan gerust de helft van het recept.
  • Wist je dat Aubergines liever niet in de koelkast verblijven. Zij zijn blij als het circa 16 graden is. De voorraadkast ideaal is om deze in te bewaren.
  • Deze dip ook lekker als toevoeging kan doen op een broodje.
  • In dit recept zit ook aubergine, mocht je niet genoeg krijgen van deze groente.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij dan weten in een reactie hieronder of via Facebook of Instagram. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.