Basilicumpesto uit eigen keuken

Basilicumpesto

Uit eigen keuken

Basilicumpesto heb ik altijd gekocht in de supermarkt. Hup het karretje in. Met ingedachte dat dit veel te moeilijk was om zelf in eigen keuken te maken.
Totdat ik een post met basilicumpesto van Homemade Heidy zag op Instagram. Toen ben ik er thuis mee aan de slag gegaan. Zoals altijd is iets uit eigen keuken zoveel lekkerder dan gekocht uit de supermarkt. Mocht jij twijfelen of je deze pesto kan maken? Dan zeg ik gewoon doen! Je zal zien dat de basilicumpesto meer smaak bevat dan een potje uit de supermarkt en wil je niet meer anders. Ga snel aan de slag!

Ingredienten

1 puntje Pecorino kaas (Parmezaan is net wat sterker van smaak)
1 plantje basilicum
3 tenen knoflook
4 handjes pijnboompitten
Olijfolie
Zeezout
Chilisaus

Bereidingswijze Basilicumpesto uit eigen keuken

  1. De Pecorino kaas malen in de keukenmachine totdat deze verpulverd is tot kleine stukjes.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een (koeken)pan zonder olie.
  3. Voeg de geroosterde pijnboompitjes, basilicum, knoflook en flink wat olijfolie toe aan de Pecorino kaas.
  4. Laat de keukenmachine draaien totdat het één geheel wordt. Je kan kiezen voor een wat groffe variant of een fijne variant
  5. Voeg wat zeezout toe zodat de smaken nog meer tot hun recht komen.
  6. Voor een wat pit voeg een beetje chilisaus toe
    (proef voordat je de chilisaus toevoegt).

Enjoy!


  • Deze basilicumpesto heb ik ook gebruikt als topping voor de Pompoensoep hier op de website.
  • Basilicumpesto is ook lekker op een wrap met groenten of dippen met een toastje.
  • Maak ook eens Pasta Verde met deze pesto en voeg wat walnoten toe als topping.
  • Extra lekker maak je deze pesto als je deze eet in het zonnetje op het terras met een lekker drankje erbij 😉

Heb je deze pesto gemaakt laat het mij dan weten op Facebook of Instagram of laat een reactie hieronder achter. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.