Bircher muesli met pruimen

Bircher muesli

Tijd tekort

In het dit huis kom ik doordeweeks altijd tijd te kort. Er zou makkelijk iets aan te doen zijn maar ik vind het zo lekker om in de ochtend in mijn bedje te blijven liggen. Ik rek het totdat het echt niet meer kan. Je raad het al er komt dan 1 ding in de knel en dat is het ontbijt. Mijn ontbijt moet dan ook snel klaar zijn. Bircher Muesli is één van de eerste veganistische recepten die ik heb leren kennen en als je Google er op los laat zul je diverse variaties vinden. Het leuke aan dit recept is dat je het de avond van te voren klaar kan maken (en het duurt niet lang) en ’s ochtends kan je bij de kokosyoghurt deze Bircher Musli toevoegen. Je bent binnen twee minuten klaar en dat is wat ik wil in de ochtend.

Ingrediënten

1 appel (Golden Delicious)
45 gram havervlokken
40 gram gedroogde pruimen
15 gram zonnebloempitten
1 el chiazaad
125 ml cashewnotenmelk
Kokosyoghurt (voor in de ochtend)

Bereidingswijze Bircher Museli met pruimen

  1. Haal de schil van de appel af (ik gebruik hiervoor een dunschiller)
  2. Rasp de appel in een kom.
  3. Snij de gedroogde pruimen in kleinere stukjes en voeg daarna bij de appel.
  4. Voeg alle andere ingrediënten toe (behalve de kokosyoghurt).
  5. Doe de mix in een luchtdichte pot en laat minimaal 6 uur in de koelkast staan zodat de haver de melk familie kunnen worden.
  6. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends één of twee lepel(s) kokosyoghurt in een kommetje te doen en dan de Bircher muesli erover heen.

Geniet van de dag!


  • Experimenteer ook eens met ander gedroogd fruit bijvoorbeeld abrikozen.
  • Op zoek naar nog meer snelle ontbijtjes? Kan dan eens bij de smoothies recepten

Heb je dit ontbijtje gemaakt? Ik ben benieuwd wat jij er van vind. Laat het mij weten op Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.