Bonbons van Dadel, Abrikozen & Vijgen

Bonbons van dadel, abrikozen en vijgen

Gezonde tussendoortjes

’s Middags komen we allemaal toch wel eventjes in een dip en dat is niet erg. De vraag is hoe kom je weer uit dit dipje. Voor de een is dit een wandeling maken voor de ander het huis aan kant maken maar wat als je achter je bureau zit en dit allemaal niet kan. Dan is een gezond tussendoortje vaak de oplossing. Ik kom er altijd weer even van bij en het  geeft mij altijd weer nieuwe energie. Hoe lekker ik ook de lekkernijen met calorieën vind zoals bonbons.Toch is deze versie een gezondere oplossing waar ik net zoveel van geniet.

Ingrediënten

250 gram dadels (zonder pit)
150 gram cashewnoten
Gemalen kokosnoot

of

250 gram gewelde abrikozen (zonder pit)
150 gram cashewnoten
Rauwe cacao

of

180 gram zachte vijgen
100 gram cashewnoten
Sesamzaad

Bereidingswijze Bonbons van Dadel, Abrikozen en Vijgen

  1. Doe de ingrediënten in de mixkom van je staafmixer en maak een pasta van de ingrediënten. Dus niet alle ingrediënten van alle opties in één keer bij elkaar doen 😉
  2. Maak bolletjes bonbons van 20 gram. 
  3. Als alle bolletjes klaar zijn, rol deze door de kokosnoot, cacao of sesamzaad.
  4. Zet de bonbons in de koelkast voor 30 minuten. Ze zijn het lekkerst als ze koel gegeten worden.


  • Deze lekkernij wordt ook wel blissballs genoemd.
  • Toch zin om ongezond te doen kijk dan eens naar dit recept. Niet percee ongezond maar wel wat zoeter.
  • Dit tussendoortje is het makkelijkst en lekkerst om in de koelkast te bewaren. Mocht het willen meenemen ergens naar toe probeer het dan zo lang mogelijk in de koelkast te laten of zet deze bij aankomst weer in een koelkast of gebruik koelelementen.
  • Wil je niet zoveel aantallen maken, deel dan gerust de ingrediënten naar verhouding.

Heb je deze gezonde bonbons gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.