Courgettesoep met een lekker broodje

Courgettesoep met een heerlijk broodje

Foodprep

Ik weet niet wat het is maar ik vind het het leukst om op zondagmiddag/avond soep te maken. Dan ben ik eigenlijk het meest relaxed van de week en de wetenschap dat die grote pan soep ervoor zorgt dat ik op drukke avonden toch iets gezonds en lekker eet is wel erg fijn. Courgettesoep heeft een hele subtiele warme smaak waar ik bij andere soepen misschien nog wat power zou toevoegen wil ik dat bij deze soep helemaal niet. Ik ben benieuwd wat jij van deze soep vindt.

Ingrediënten 

Courgettesoep
2 tenen knoflook
1 witte ui
Olijfolie extra vierge
1 tuinkruiden bouillonblokje
1,5 liter water
2 courgettes
Peper
Zout
Koriander

Heerlijk broodje
1 broodje per persoon
1 Aubergine
Basilicumpesto
1 tros tomaatjes
Aubergineplak
Peper
Zout

Bereidingswijze Courgettesoep

  1. Snij de knoflook door de helft (lange zijde) en haal de stengel eruit en snij de knoflook in kleine stukjes.
  2. De witte ui mag in stukken worden gesneden.
  3. Doe de olijfolie in de soeppan samen met de knoflook en de ui. Laat dit grutje zweten.
  4. Snij de courgettes in gelijke stukken en laat even mee pruttelen.
  5. Doe ondertussen 1,5 liter water in de waterkoker en laat koken.
  6. Doe het water in de soeppan samen met het bouillonblokje
  7. Roer het geheel door en breng aan de kook.
  8. Laat de soep minimaal een half uur sudderen op medium vuur.
  9. Pureer de courgettesoep tot een bijna glad mengsel. Altijd lekker als er nog wat hele stukjes courgette in zitten.
  10. Maak op smaak peper en zout.
  11. Garneer af met wat koriander.

Bereidingswijze Lekker broodje

  1. Zorg voor een lekker broodje, Ik heb gekozen voor de witte bol van de Passie & Liefde broden van Albert Heijn waarvan ik zelf een broodje heb gesneden.
  2. Doe de tomaatjes met een beetje olijfolie in de oven op 180 graden voor zon 20 minuten, voorverwarmen hoeft niet.
  3. Grill het broodje even zodat er mooie strepen op staan.
  4. Snij de aubergine in plakken en grill deze ook.
  5. Nu je toch zo lekker bezig bent maak dan de basilicumpesto zelf. Dat is toch echt het lekkerst.
  6. Smeer een beetje basilicumpesto op het broodje, daarna mag de plak aubergine erop
  7. Leg de tomaatjes op de aubergine en voeg een lekkere klodder pesto toe.

Eet smakelijk!


  • Wil je de soep iets romiger hebben voeg er dan wat (veganistische) kookroom toe.
  • Heb jij deze courgettesoep gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.