Doperwtenloempia maak je zo!

Doperwtenloempia

Hartig snacken

Doperwtenloempia, ik was vroeger absoluut geen makkelijke eter. Groente was iets wat ik voor ik het al had geproefd niet lekker vond. En dan nu te bedenken dat ik vegetariër ben. Het moet niet gekker worden. Doperwten zijn nog steeds niet mijn favoriet als ze uit de vriezer komen. Ik eet doperwten dan ook altijd graag vers. Deze doperwtenloempia is een heerlijke frisse snack die je ’s middags kan eten maar ook ’s avonds.

Ingrediënten

100 gram verse doperwten
100 gram feta
4 takjes munt
filodeeg (langwerpig)
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze Doperwtenloempia maak je zo!

  1. De verse doperwten en de feta mogen samen in 1 kom worden gedaan.
    Diepvries doperwten zijn natuurlijk niet verboden.
  2. Prak de feta en de doperwten klein zodat je een korrelige structuur van de feta overhoudt. De doperwten hoeven niet helemaal geprakt te zijn.
  3. Snij de munt in reepjes en voeg de gesneden munt toe.
  4. Kruid het af met wat peper en zout.
  5. Vouw het filodeeg dubbel en smeer in met olijfolie
  6. Vul het filodeeg aan de korte kant met het doperwtenmengsel en laat aan beide zijden een stukje over.
  7. Sla de lange zijde van het filodeeg naar binnen.
    Let op dat hoeft aan beide zijden niet meer dan een centimeter te zijn zodat het mengsel vast ligt.
  8. Rol de korte kant op als een sigaar.
  9. Bak de doperwtenloempia in de olijfolie met de naad naar onderen toe totdat ze goudbruin zijn.
  10. Maak het af in een voorverwarmde oven (175 graden) zodat de fetakaas nog een beetje kan smelten.
  11. Snij de doperwtenloempia’s door midden en snacktime!


  • Deze doperwtenloempia is heerlijk als snack te eten maar ook lekker als lichte lunch met een tomatensalade (tomaten, ui, peper en zout) en er hoeft geen dipsaus bij.
  • Toch op zoek naar een dipje voor erbij ? Kijk dan eens hier.
  • Probeer ook eens een keer walnoten of pecannoten toe te voegen voor de variatie.

Heb je deze lekkere hartige snack gemaakt? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.