First date bonbons

First date bonbons

De eerste ontmoeting

Weet jij het nog de eerste ontmoeting met de liefde van je leven? Wat deed je toen en hoe was jullie eerste ontmoeting? Gingen jullie samen dansen, een kopje thee of koffie drinken of misschien wel meteen uiteten? Toen ik deze first date bonbons proefde moest ik daar aan denken. Het is een bonbon met een aangename verrassing zoals ook een first date kan zijn.

Ingrediënten

16 medjules dadels
pindakaas
200 gram witte chocolade (Maître Mathis, vegan)
cacao

Bereidingswijze First Date bonbons

  1. Snij de dadel over de lange kant, aan één kant zodat de dadel nog aan elkaar zit maar je de pit eruit kan halen.
  2. Vul de dadel met pindakaas, Ik gebruik hiervoor een theelepel zodat de pindakaas er makkelijk in gaat.
  3. Verwarm de chocolade au-bain-marie en rol de dadels door de chocolade en leg ze op een dienblad met bakpapier.
  4. Strooi wat cacao over de first date bonbons uit.
  5. Laat de first date bonbons een uurtje in de koelkast staan zodat de chocolade kan opstijven.
  6. Zet nu een lekker kopje thee of koffie en je kan je first date ontvangen.

Date ze!


  • Heb je geen medjoules dadels in huis? Gebruik dan gerust andere dadels. Het kan zijn dat deze iets minder zacht zijn waardoor het openmaken van de dadel iets minder goed gaat maar zolang ze maar op elkaar blijven als je ze in de chocolade rolt.
  • Ik haal de first date bonbons uit de chocolade met twee dessert vorken. Eentje om de dadel op te leggen en de ander om de chocolade aan de onderkant van de vork weg te halen en als de dadel van de vork glijdt om deze tegen te houden.
  • Wil je zelf de pindakaas maken? Dan staat er op de website nog een heerlijk recept.
  • Je kan natuurlijk ook gewone witte chocolade gebruiken of zelfs melk- of pure chocolade. Zelf vind ik deze variant het lekkerst.
  • Heb jij deze First date bonbons gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.