Gepofte knoflooksoep met ananas

Gepofte knoflooksoep met ananas

Dol op knoflook

Hoe vaak gebruik jij knoflook in gerechten? Ik kan wel zeggen dat het bij mij regelmatig is. Heerlijk om toe te voegen voor extra smaak. Vroeger dacht ik dat je alleen daarvoor knoflook kon gebruiken. Nu maak ik er ook deze Gepofte knoflooksoep van. Als je de knoflook poft heeft een hele andere smaak zoals wij het kennen in wokgerechten of knoflooksaus. Knoflook krijgt dan een hele zachte, subtiele smaak. Ik vindt deze knoflooksoep geschikt om te eten in het voor- en in het najaar. Als de temperatuur niet te hoog is.

Ingrediënten

1 bol knoflook
6 el olijfolie
1 witte ui
1 prei
1,5 l water
1 groentebouillonblokje
1 laurierblaadje
3 teentjes knoflook
1 dl (veganistische) kookroom
200 gram ananas ( 4 schijven)
4 takjes tijm
50 gram geroosterde zonnebloempitten
selderijblad (garnering)

Bereidingswijze Gepofte Knoflooksoep met ananas

    1. Verwarm de over voor op 200 graden
    2. Snijd de bovenkant van de bollen knoflook eraf en leg de bollen op een stuk aluminiumfolie
    3. Wrijf iedere bol met twee eetlepels olijfolie in.
    4. Pak de knoflookbollen goed in  en pof ze 30 minuten in de oven.
    5. Pel de ui en snij de ui in halve ringen.
    6. Snij de prei in dunne ringen.
    7. Zet een soeppan op het vuur en doe 2 el olijfolie, de ui en prei in de pan en laat op zacht vuur 8 minuten garen.
    8. Voeg het groentebouillonblokje, het water en het laurierblad toe en laat het koken.
    9. Knijp de gepofte knoflook uit het velletje en voeg deze allemaal toe aan de soep.
    10. Voeg nog 3 rauwe teentjes knoflook toe en laat de soep nog even op zacht vuur voor 10 minuten staan.
    11. Haal het laurierblad eruit.
    12. Pureer de soep ( kies zelf of je deze glad gepureerd wil hebben of nog wat structuur wil zien).
    13. Voeg de kookroom toe en breng de knoflooksoep opnieuw aan de kook.
    14. Rooster de zonnebloempitten in een koekenpan zonder olie.
    15. Snij de ananas in kleine stukjes.
    16. Ris wat tijm af van de takjes.
    17. Server de soep en voeg op het laatste moment de ananas, zonnebloempitten en de tijm toe.

Eet smakelijk!


  • Als je de knoflooksoep een iets sterkere smaak wil geven dan voeg je iets meer rauwe teentjes knoflook toe.
  • Gebruik je knoflook in andere recepten en wil je niet dat je adem heel sterk naar knoflook smaakt? Snij dan de knoflook door de lengte en haal de stengel eruit. Dit zorgt voor de bittere nasmaak.
  • Heb je de Groentesoep al bekeken die heeft net een andere smaak dan de traditionele groentesoep.

Heb je een recept van mijn website gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of hieronder in de reacties. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.