Lekkere trek
Ik weet niet hoe het bij jullie is maar volgens mij heb ik een biologische klok als het gaat om tussendoortjes. Tussen 10:00 en 10:30 en rond 15:00 uur dan zegt mijn maag. Wordt het niet eens tijd dat jij mij weer eens vult. Waar ik vroeger bijna altijd naar wat ongezonds greep, zeker in de middag, probeer ik het nu wat gezonder aan te doen. Naast fruit als tussendoortje omdat dat gewoon makkelijk is ben ik ook verzot geraakt op de Granola repen.
Ingrediënten
250 g havervlokken
1 snuf zout
1/4 kop zonnebloempitten
1/4 kop kokosflakes
1 vanillestokje
15 gedroogde abrikozen
10 dadels
1/2 kop notenmix naar eigen keuze
70 g kokosolie
225 g honing of agavesiroop
Bereidingswijze Granola repen met abrikoos en dadel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de helft van de havervlokken (125 gram) fijn in een keukenmachine.
- Voeg de gemalen havervlokken samen met de rest van de havervlokken, zout, zonnebloempitten en de kokosflakes.
- Schraap de vanillemerg uit het stokje en voeg bij het havermengsel.
- Voeg tevens de abrikozen, dadels en de notenmix in kleine stukjes toe.
- Maak de kokosolie warm en voeg de honing toe zodat er één mengsel ontstaat.
- Roer het kokosolie mengsel door het havervlokken mengsel, totdat alles goed is vermengd.
- Doe het mengsel in een bakvorm (brownie bakvorm) met bakpapier en druk goed aan, zodat er één grote massa ontstaat die niet uitelkaar valt.
- Doe de bakvorm in de oven voor 18 minuten in de voorverwarmde oven en laat het goud bruin bakken.
- Laat de Granola eerst afkoelen buiten de koelkast en daarna nog 2 uurtjes in de koelkast.
- Snijd de plak Granola in repen.
- Deel de Granola repen uit of bewaar ze in een koektrommel 😉
Enjoy