Groentenquiche voor de makkelijke avond

Groentenquiche

Groentenquiche?

Je bedoelt natuurlijk taart voor het avondeten! Je hebt niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Daarom vind ik de verse bladerdeeg op rol zo af en toe wel een uitkomst.
Het liefst maak ik de bladerdeeg voor de Groentenquiche natuurlijk zelf maar in tijdnood is dit absoluut een goede vervanging.
Zo kun je op een doordeweekse dag ’s avonds nog even een quiche voorbereiden voor de volgende dag zonder dat het te veel moeite kost.

Ingrediënten

1 rol vers bladerdeeg (AH)
Paneermeel
Olijfolie
1 ui
1 aubergine
2 knoflooktenen
1 kleine broccoli
1 rode paprika
2 eieren
125 ml crème fraîche light
Geraspte oude kaas
Zout
Peper
Boter om de bakvorm mee in te vetten

Bereidingswijze groentenquiche voor de makkelijke avond

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bij het voorwerk om een groentenquiche te maken vind ik het handig om al het snijwerk eerst te doen.
  3. Snij de ui in kleine stukjes.
  4. De knoflook mag ook in kleine stukjes worden gesneden.
  5. De aubergine mag in blokjes worden gesneden. Ik deel de aubergine altijd door vier.
  6. Snij de broccoli in kleine stronkjes (Ieder stronkje kan je weer iets kleiner maken).
  7. Snij de paprika in blokjes (1 cm).
  8. Zet de pan op een middelmatig vuur en vul de pan als eerste met de uien en de knoflook.
  9. Als de uien zacht zijn voeg dan de broccoli en de paprika toe.
  10. Voeg als laatste de aubergine en de spinazie toe.
  11. Zorg ervoor dat de groenten beetgaar zijn als deze in de quichevorm gaan.
  12. Vet een bakvorm van 18 cm met boter.

Note: nIet vergeten de bakvorm in te smeren

  1. Leg de bladerdeeg over de bakvorm en zorg ervoor dat bakvorm helemaal bedekt is.
  2. Hou je balderdeeg over dan kun je deze in de vriezer bewaren voor een andere keer.
  3. De paneermeel op de bodem worden gestrooid, zodat als de groenten erin gaan deze het vocht zullen opnemen.
  4. De groenten mogen in de bakvorm worden gedaan.
  5. Doe ondertussen in een kom twee eieren breken met de crème fraîche en klop deze tot dat het 1 geheel wordt.
  6. Om op smaak te brengen voeg wat peper en zout toe.
  7. Het eimengsel mag over de groenten worden gegoten zodat het tussen de groenten komt te zitten.
  8. Bestrooi de Groentenquiche nu met de geraspte kaas. Kijk hier wat jezelf lekker vindt. Ik hou van een beetje meer.
  9. Mochten de groenten niet helemaal niet tot aan de bovenkant van de bakvorm komen dan rol ik het overige bladerdeeg naar binnen toe zodat er een rand ontstaat.
  10. De Groentenquiche is nu klaar om in de oven gezet te worden voor 30 minuten met aluminiumfolie erom heen.
  11. Na 30 minuten kan het aluminiumfolie eraf  en laat de quiche nog circa 20 minuten in de oven staan.
  12. Laat de quiche iets afkoelen voordat je deze serveert.


  • Maak er een lekkere salade bij van rode en witte kool, mango, walnoten en met een ceasar dressing en parmazaan.

Al eens gekeken naar de recepten van de Smoothies om de dag goed te beginnen?

Heb je deze quiche gemaakt? Laat het mij dan weten op Facebook, Instagram of laat een reactie hieronder achter. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.