Guacamole, dippen op zijn Mexicaans

Guacamole, dippen op zijn Mexicaans

Mexicaans dippen

Het hoofdingrediënt van guacamole is de avocado. Het heeft even geduurd voordat ik dit durfde te eten. Meerdere malen in huis gehaald maar ik was toen nog geen fan van deze groene vrucht net zoals kinderen geef fan van groen zijn. Ik vond het maar een enge vrucht. Had ik toen maar geweten dat het een romige smaak heeft en overal te combineren is met en helemaal geen enge vrucht is. Tegenwoordig ligt het gewoon standaard in de lade van de koelkast en combineer ik het overal bij. Hoewel ik een zak nacho’s ook zonder guacamole kan eten is het toch lekkerder met 🙂 

Ingrediënten

2 avocado’s
1 tomaat
1sjalot
1limoen
1 teen knoflook
1 rode peper

Bereidingswijze Guacamole

  1. Pers de knoflook uit met de knoflookpers.
  2. Snij de tomaat in kleine blokjes.
  3. Snipper de sjalot.
  4. Haal de avocado uit zijn jasje en verwijder de pit.
    Het veiligst is om partjes te snijden zodat je de partjes makkelijk los kan maken.
  5. Meng bovenstaande met een vork en een eetlepel limoensap.
  6. Voor wat extra pit voeg nog wat verse rode peper toe (naar smaak).
  7. Voor wat extra frisheid voeg eventueel nog wat limoensap toe.

De guacamole is klaar. Nu alleen nog de zak Dorrito chips open maken 😉


  • Guacamole is ook lekker met een wrap en Mexicaanse groenten.
  • Heb je een niet rijpe avocado in de koelkast? Doe deze dan in zakje met een banaan dan rijpt deze sneller. Op de fruitschaal zul je het effect al kunnen zien als ze samen liggen.
  • Guacamole is ook lekker op een broodje met een lekker soepje erbij.
  • Avocado is een vrucht met gezonde vetten maar eet hem niet in een keer op anders is deze niet zo gezond meer 🙂

Heb je deze guacamole gemaakt? Laat het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.