Heerlijk happen in de bonenburger

Heerlijk happen in de Bonenburger

Het favoriete recept van……

Vandaag was het dan eindelijk zover Francine van Heerlijke Happen kwam langs voor haar item Het Favoriete Recept van.. Sinds dat ik geen vlees meer at (circa 20 jaar geleden) had ik eigenlijk geen echte burger ervaring meer gehad. Dus ging ik op onderzoek uit en een beetje van dit recept en een beetje van dat recept en zo is mijn bonenburger ontstaan. Ik hoop dat jullie hem net zo lekker vinden als dat Francine het deed en stiekem was de homemade ketchup de hero in dit recept. Dus echt heerlijk happen.  Zodra de video online is kun je deze hier zien.

Ingrediënten

De bonenburger
3 takjes tijm
½ bakje koriander blaadjes
1 blik Bonduelle bonenmix
200 gram diepvriestuinbonen
½ tl Italiaanse kruiden
3/4 tl gemalen komijn
½ tl cayennepoeder
½ limoen
1+ el tarwebloem
extra tarwebloem om de burger in te maken.
olijfolie
2 tomaten
1 kropje sla
(Vegan) mayonaise
Tomatenketchup
Hamburgerbroodjes

De rauwkost
Biet (gesneden)
wortel (gesneden)
½ witte ui
Alpro yoghurt naturel
2 tl mosterd
Peper
Zeezout

Bereidingswijze Heerlijk happen in de Bonenburger

  1. Dit recept is echt voor de zondag waarbij je eigenlijk naar de snackbar wil gaan omdat het te mooi weer is om te koken maar dit is echt het antwoord op de snackbar.
  2. Zet de keukenmachine klaar.
  3. Ris de tijm van de takjes boven de keukenmachine.
  4. Doe een flinke hoeveelheid korianderblaadjes erbij.
  5. Het blik Bonduelle bonenmix mag er ook bij
  6. Daarna mogen ook de kruiden worden toegevoegd.
  7. Knijp de limoen uit, dit hoeft niet tot de laatste druppel .
  8. Voeg de diepvriestuinbonen toe. Ja bevroren.
  9. Laat de keukenmachine maar draaien totdat je éen geheel hebt

Maak er geen pasta van zorg er voor dat je nog wel zo af en toe een boon ziet.

  1. Voeg een ruime eetlepel tarwebloem toe en laat in de keukenmachine meedraaien.
    Wil je keukenmachine dit niet doen, haal het bonenmengsel dan uit de keukenmachine en mix het dan in een kom of op het aanrecht.
  2. Verdeel het bonenmengsel in vier gelijke stukken en zorg dat er aan de buitenkant wat bloem zit.
  3. De bonenburger mag nu even de koelkast in om een beetje op te stijven.

Ondertussen dat de bonenburger in de koelkast staat kunnen we de rauwkost aanmaken

  1. Je hebt bij de Albert Heijn voorverpakte julienne gesneden biet en wortel neem daar gewoon een zakje van mee.
  2. Voeg de helft van de biet en de wortel in een schaal en snij een halve witte ui en voeg deze toe.
  3. Voeg de yoghurt toe samen met de mosterd.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

Tijd om de Bonenburger te bakken

  1. De olijfolie mag in de pan en laat deze even warm worden
  2. Doe de bonenburger in de pan en laat circa drie minuten op zijn kantje liggen en draai daarna om en wacht circa 3 minuten.
  3. Voor degene die geen drie minuten kunnen wachten. Je kan de burger omdraaien als je ziet dat er een krokant laagje is ontstaan. Je zal dan waarschijnlijk iets meer moeten omdraaien.

Bouwen maar!

  1. Snij de hamburgerbroodjes door de helft en leg op de grill of gebruik het broodrooster.
  2. Smeer op de broodjes, op beide helften, mayonaise en daarna wat ketchup.
  3. Beleg het onderste broodje met sla en een plak tomaat
  4. De bonenburger mag erop.
  5. Leg er weer een plakje tomaat
  6. Pak een flinke lepel van de rauwkost en deze mag op de tomaat komen.
  7. Het bovenste broodje mag op de bonenburger worden gezet.
  8. Blijft de burger nog rechtop staan? Ja, dan zeg ik heerlijk happen.

 

Het favoriete recept van Anouk's kookboek

  • Denk je nu dit zijn echt veel stappen. Dit lukt mij nooit. Twijfel niet jij kan het ook. Het is een kwestie van de keukenmachine aanzetten en klaar.
  • Experimenteer met andere kruiden of bloem zoals bijv. spelt.
  • Binnenkort komt het recept van de ketchup ook online, nog even geduld de foto’s moeten nog gemaakt worden😉.
  • Volgen jullie Francine al via social media @heerlijkehappen #doen.
  • Heb jij deze bonenburger gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

1 Response

  1. Pingback : Het favoriete recept van Anoukskookboek - Heerlijke Happen |Foodblog|

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.