Hummusbrood is wat deze bakker bakt

Hoemoesbrood

Daar zit wat in!

Ik ben altijd een beetje jaloers als ik mooie plaatjes zie van zelf gebakken brood. Ik moet bekennen ik heb er geen geduld voor. Eén keer rijzen gaat nog wel en met veel moeite twee keer rijzen maar daarna dan raak ik de weg kwijt.  Daarom hou ik van deze easy brood recepten. Hebben jullie weleens wat hartigs aan het brood toegevoegd? Ik heb twee van mijn favoriete ingrediënten omgetoverd tot hummusbrood.

Ingrediënten

3 cups boekweitmeel
3 tl baking soda
½ cup tahini
¾ cup kerrie hummus
1 ½ cup water
een mespunt zout
Pompoenzaad (garnering)

Bereidingswijze Hummusbrood

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder warmte).
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en roer alles door elkaar totdat het een deeg is.
  3. Spray een cakevorm met bakspray of met wat boter zodat het Hummusbrood niet blijft vast zitten als je deze wil storten.
  4. Het deeg mag de cakevorm in en verdeel het deeg in de vorm.
  5. Voeg het pompoenzaad toe en druk deze een beetje aan zodat deze in het deeg zitten (anders vallen ze eraf).
  6. Doe zilverpapier over de cakevorm zodat de pompoenzaadjes niet kunnen verbranden.
  7. Het hummusbrood mag een half uur in de oven.
  8. Als het brood een half uur in de oven heeft gezeten mag het zilverpapier eraf en laat het brood nog ongeveer 15 minuten in de oven staan.
  9. Haal het brood uit de oven en laat het iets afkoelen.
  10. Beleg het brood naar eigen wens. Ik heb het hummusbrood belegd met nog wat kerrie hummus, gegrilde courgette en paprika.

Enjoy!


  • Dit brood is ook erg lekker met alleen wat vegan boter.
  • Je kan ook gewone bloem nemen voor dit recept, dan wordt het brood alleen iets compacter.
  • Ik ben groot fan van Maza, daar heb ik ook mijn kerrie hummus vandaan maar het is natuurlijk nog leuker om hummus zelf te maken.
  • Ontbijt of lunch je liever met fruit kijk dan eens naar het recept van de fitte smoothie.
  • Heb jij dit hummusbrood gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.