Kalettes in de pompoen met rijst

Pompoen met rijst en kalettes met een tahinsaus

Junk Food

Soms als foodie gebeurt het wel eens dat je geen zin hebt om te koken. Ja, ook ons gebeurt het wel eens. Dan zijn het soms hele makkelijke gerechten waar je naar terug grijpt om een snelle maaltijd op tafel te zetten die toch gezond zijn maar goed voor Junk Food door kunnen gaan. Voor mij is dat altijd rijst met groenten en het liefst pompoen omdat deze zoet van smaak is. Fotogeniek fotograferen is het alleen niet en heb ik voor dit recept een versie 2.0. gemaakt. Dit zou je zelfs met de kerst kunnen serveren.

Ingrediënten

1 flespompoen
100 gram notenrijst (AH)
150 gram kalettes
1 tl olijfolie
peper
zout

Dressing
¼ cup tahini
¼ cup water
sap van 3 limoenen
1 tl koriander
mespuntje zeezout

Bereidingswijze Kalettes in de pompoen met rijst

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. De pompoen mag in de oven voor 50 minuten tot 60 minuten zodat deze lekker zacht wordt.
  3. Als de pompoen bijna klaar is bereid dan de rijst volgens de verpakking.
  4. Hetzelfde geldt voor de kalettes qua tijd en wok deze knapperig met evt wat peper en zout
  5. Voor de dressing kunnen alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en blenden maar tot het één geheel is. Let op, gebruik de limoensap zoals je hemzelf lekker vind, dus blijf proeven.
  6. Uit de oven met de pompoen en snij door de lengte doormidden als deze iets afgekoeld is.
  7. Haal de pompoenpitten uit de pompoen en snij het vruchtvlees lichtjes in zodat je het later makkelijk kan scheppen.
  8. Vul de rijst in de pompoengaten en serveer de kalettes erbij.
  9. Gebruik je inner Picasso om de dressing er overheen te doen.

Eet smakelijk!

[/gdlr_row]


  • Wil je de rijst nog iets excotischer maken voeg dan wat gedroogd fruit in kleine blokjes toe.
  • Ben je ook een liefhebber van pompoen kijk dan eens naar dit recept of gebruik de zoekbalk eens om gerichter te zoeken. Er zijn nog veel meer recepten met pompoen.
  • Ken jij de kalettes al? Dit is een jonge, knapperige boerenkool gemixt met de hartige smaak van een spruitje.
  • Heb jij deze Pompoen met rijst en kalettes gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.