Ketchup voor bij de Burger

Ketchup voor bij de burger

Burgers en Ketchup

Vroeger associeerde ik Ketchup altijd met burgers want daar kon je niet om heen. Omdat ik al heel lang geen echte burgers had gegeten at ik eigenlijk bijna nooit ketchup. Bij mijn tosti vind ik curry of mayonaise net wat lekkerder. Totdat ik mijn bonenburger had gemaakt daar moest natuurlijk ketchup bij. Eerst natuurlijk met die uit de supermarkt maar ik besloot om te kijken of ik het ook zelf kon.  Francine van Heerlijke happen vorige week bij mij thuis was voor het Favoriete recept van en vond dat ik deze meteen op de website moest zetten. Dus als je de Bonenburger maakt maak dan de avond van te voren ook even meteen deze ketchup.

Ingrediënten

1 kg kerstomaten
2 el poedersuiker
Olijfolie
½ witte ui
1 teen knoflook
1 el tomatenpuree
4 el rode wijnazijn
300 ml water
Zeezout
Zwarte Peper

Bereidingswijze Ketchup

1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
2. Halveer de tomaten (snijkant naar boven) en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
3. Strooi de poedersuiker, zout en peper over de tomaten heen.
4. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 4 uur.

Ga ondertussen lekker op de bank zitten en geniet misschien even van dit momentje

1. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook.
2. Doe de geroosterde tomaten bij de ui en de knoflook.
3. Tegelijkertijd mogen de tomatenpuree, azijn en water ook worden toegevoegd.
4. Laat het circa 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
5. Doe het prutje in een mengbeker of keukenmachine en laat het draaien tot het glad is.
6. Als laatste proef de ketchup en mocht je het nodig vinden maak het dan op smaak naar jou zin


  • Neem vooral niet de korte route door de oven op een hogere temperatuur te zetten. Op deze manier geven de tomaten veel meer smaak af en verbranden ze niet.
  • Tomaat is geen groente maar een vrucht en eigenlijk een bes.
  • Ik heb de fout gemaakt om tijdens het pruttelen de deksel van de pan te halen. De keuken was daarna rood 🙂
  • Tot slot welke saus vind jij het lekkerst bij een burger?
  • Heb jij de ketchup gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.