Kikkererwten “Tonijn” sandwich

Kikkererwten

Ik ben dol op brood. Waarom, geen idee maar wat nog veel belangrijker is wat smeer ik op mijn brood? Nu kan je voor een vlees- of visvervanger gaan die in de supermarkt ligt maar het is natuurlijk veel leuker om dit zelf te maken. Dit  Kikkererwten “Tonijn” sandwich recept komt uit het boek Vegan Reset van Kim-Julie Hansen. Zij neemt je mee met een 28 dagen plan om je kickstart te geven in een gezonde leefstijl.

Het is een echt leesboek.  Ze leert je o.a. hoe je moet foodpreppen, wat de basis ingrediënten zijn en waarom je iets wel of niet zo moeten doen bijvoorbeeld Waarom zou je (of niet) van fruit sap moeten maken? Daarnaast staan er voor 28 dagen recepten in met wat extra recepten om daarna eventueel door te gaan. Mocht je wat gezonder willen leven of meer van de Vegan Leefstijl willen weten dan is dit boek zeker een aanrader. 

10 minuten

4 sandwiches

Ingrediënten

2 cups kikkererwten uit blik of glas
½ rode ui
1 bosui
een klein handje bieslook
1 citroen
1 blad sushi nori (saitaku)
2 tl tahini
2 tl appel cider azijn
1 teen knoflook
Zeezout
4 boterhammen
½ cup rucola
½ cup verse spinazie

Bereidingswijze Kikkererwten “Tonijn” sandwich

  1. Snij de rode ui en de bosui in grove stukken.
  2. Doe ze daarna in de keukenmachine samen met de kikkererwten, bieslook, azijn, tahini en de knoflook.
  3. Pers de citroen uit en voeg deze ook toe aan het “tonijn” mengsel.
  4. Toast de het nori blad.
  5. Voeg de nori toe aan het mengsel in de keukenmachine
  6. Voeg wat zeezout toe.
  7. Pulseer de keukenmachine een aantal keer maar zorg ervoor dat de het “tonijn”mengsel robuust blijft. Het hoeft niet fijn gemaald te worden.
  8. Toast de boterhammen.
  9. Je kan de sandwich nu gaan opbouwen. Smeer het Kikkererwten “Tonijn”mensel op je brood met wat rucola en spinazie.Leg er nog een boterham bovenop en besmeer nogmaals en leg er nog een boterham bovenop.

Je kikkererwten “Tonijn” sandwich is nu helemaal klaar om gegeten te worden. Geniet ze!


  • Je kan deze Kikkererwten “Tonijn” sandwich nog opfleuren met wat cherry of roma tomaten.
  • Het roosteren van het nori blad is een secuur werkje waar je even met je hoofd bij moet zijn anders staat je nori vel in de brand. Houd het nori blad vast met een tang en houd het boven open vuur (zo zacht mogelijk) voor een paar seconden. Je zal zien dat de smaak veel intenser wordt.
  • Heb jij deze Kikkererwten “Tonijn” sandwich gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.