Koffiemacarons met witte chocolade roomkaasvulling

koffie macaron

Ik doe het niet!

Af en toe ben ik echt wel een schijterd in de keuken. Iets bij voorbaat al niet maken omdat het toch mis gaat. Dat is toch zonde van de ingrediënten?! Steeds vaker probeer ik dingen te maken buiten mijn eigen comfortzone en als het dan lukt is het toch echt wel een feestje. Soms is het ook wel voordelig als je met zijn tweeën in de keuken staat waarbij de ander het al veel vaker heeft gemaakt dat houdt toch een beetje houvast. Macarons hebben altijd op het lijstje gestaan: Niet aan beginnen, nooit! Totdat ik opeens voor een voldongen feit stond in de keuken van Yvette. We gingen macarons maken, HELP!

Ingrediënten

Macaron
3 eiwitten
¼ cup suiker
1 ¾ cup poedersuiker
1 cup amandelmeel
2 tl koffiepoeder

Witte chocolade roomkaasvulling
250 gram witte chocolade
250 gram roomkaas

Bereidingswijze Koffiemacarons

  1. Sla de eiwitten op in een schone kom en voeg de suiker er aan toe.
  2. Zeef de poedersuiker, het amandelmeel en de koffiepoeder er boven.
  3. Vouw de poedersuiker en het meel in het deeg.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  5. Doe het macarondeeg in een spuitzak en spuit kleine rondjes op de bakplaat, zorg dat ze even groot zijn.
  6. Laat ze buiten de oven 60 minuten drogen.
  7. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  8. Rasp de witte chocolade in en kom en voeg de roomkaas toe.
  9. Klop de vulling op tot één geheel.
  10. De vulling mag nu ook in een spuitzak.
  11. Het uurtje wachten is voorbij en de koffie macarons mogen 15 minuten verwarmd worden op boven en onder warmte.
  12. Wacht heel even met eten als ze uit de oven komen want dan zijn ze nog iets zacht, probeer te wachten totdat ze zijn afgekoeld.
  13. Als ze zijn afgekoeld spuit dan de roomkaasvulling op 1 van de twee koekjes en plaats daarna het andere koekje er bovenop.

Nu alleen nog even een momentje voor jezelf inplannen! 😉


  • Hoe vouw je de poedersuiker en het meel in het deeg? Ga met een spatel langs de rand van het beslag en als je de spatel eruit wil halen dan vouw je de spatel naar binnen toe. Dit herhaal je totdat het deeg 1 geheel is.
  • Lijkt het je moeilijk om macarons te maken? Ik zeg gewoon doen misschien dat ze niet helemaal de juiste vorm zijn maar de smaak zal er vast niet minder om zijn. De eerste keer dat ik mijn aardbeientaart maakte zweette ik ook peentje maar kijk nu eens wat er van is geworden.
  • Heb jij deze koffie macarons gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.