Komkommer-Yoghurtdip voor op een zomerse dag

Komkommer-yoghurtdip

Vakantiegevoel

Deze Komkommer-Yoghurtdip doet mij meteen aan vakantie denken in Griekenland. Op een terrasje of aan het strand borrelen en dippen en natuurlijk ook nog als bijgerecht bij het avondeten. Genietend van het zonnetje en de mensen om je heen. Hoe heerlijk is het om op een terras naar mensen te kijken. Ik kan het uren doen. Deze dip kun je ook vergelijken met Tzatziki al zijn de ingrediënten net iets anders. Met deze dip haal je het zomerse vakantiegevoel in huis en anders moet je in de winter de verwarming even heel hoog zetten 🙂 .

Ingrediënten

1 Komkommer
2 tl appelcider azijn
2 teentjes knoflook
snufje zout
2 kopjes Turkse yoghurt
3 takjes tijm
2 takjes basilicum

Bereidingswijze Komkommer-Yoghurtdip voor een zomerse dag

  1. Snij de schil van de komkommer af met een dunschiller.
  2. Rasp de komkommer.
  3. Doe de komkommer, zout en de appelciderazijn in een kom en laat 15 minuten intrekken.
  4. Pers de teentjes knoflook (als je een knoflookliefhebber bent mag je ook meer gebruiken).
  5. Mix de Turkse yoghurt en de knoflook door elkaar.
  6. Leg de komkommermix op een schone theedoek of kaasdoek en knijp het vocht uit de komkommer.
  7. Als al het vocht eruit is kan deze bij de knoflookyoghurt worden toegevoegd en mengen maar.
  8. Voeg naar eigen inzicht eventueel wat zout of appelciderazijn toe.
  9. Ris de tijm en de basilicum van de takjes af en snijd met een mes fijner en voeg toe aan de komkommer yoghurt mix.

Voilà, de Komkommer-Yoghurtdip is klaar.


  • Dip de Komkommer-Yoghurtdip met een lekker vers stokbroodje of rauwkost.
  • Ook lekker bij Indische gerechten om het gerecht qua smaak een beetje af te blussen.
  • In veel gerechten die ik kook zit knoflook zoals dit recept. Ben je dol op knoflook kijk dan eens naar het recept van de Gepofte Knoflooksoep met ananas.

Heb je dit recept gemaakt ? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik Leuk

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.