Kwarkbol voor een feestelijke dag

Kwarkbol voor een feestelijke dag

Op de Paastafel

Wat is er leuker dan de ontbijttafel te dekken voor Pasen. Met de lente die net is begonnen en het zonnetje dat schijnt (hopelijk).
Croissantjes, bagels, vers beleg, sinaasappelsap en een pot thee (of koffie). De dag kan niet beter beginnen.
Deze kwarkbol maakt de paastafel compleet en wordt zeker een succes.

Ingrediënten

200 gram rozijnen
40 gram gewelde abrikozen
40 gram gewelde pruimen
250 gram (spelt)bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
250 gram magere kwark
2 el olijfolie (Flor a Sabor)
1 el Love, Peace & Granola Kruiden of kaneel
50 gram fijne suiker
2 el fijne suiker
mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier
2 el sojamelk

Bereidingswijze Kwarkbol

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten en laat ze daarna uitlekken.
  3. Zeef de bloem en de bakpoeder boven een kom.
  4. Klop de eieren op en voeg de kwark, olijfolie, kruiden, suiker en zout toe.
  5. Mix de ingrediënten door elkaar.
  6. Roer de rozijnen door het kwarkmengsel.
  7. Snij de abrikozen en pruimen in kleine stukjes en voeg toe aan het kwarkmengsel.
  8. Meng het kwarkmengsel door de bloem en kneed tot een beslag. Het deeg mag wat plakkerig blijven.
  9. Zorg dat je18 cm springvorm invet.
  10. Doe het deeg in de springvorm en dan mag de springvorm in de oven voor 10 minuten.
  11. Kluts ondertussen de eidooier met de melk en bestrijk de bol na 10 minuten.
  12. Bestrooi de kwarkbol daarna met de 2el suiker.
  13. Bak de kwarkbol nu nog ongeveer  25 minuten.


  • De kwarkbol is gaar als je met een prikker in de bol prikt en er geen deeg aan zit als je deze eruit haalt.
  • Gebruik zachte olijfolie mocht je deze niet hebben kies dan voor zonnebloemolie.
  • Gebruik niet meer dan 300 gram vruchten anders rijst de kwarkbol niet mooi op.
  • Varieer ook met cranberries en dadel.

Heb je de Asperge soep al eens bekeken, ook lekker om te maken met de Pasen.

Heb je deze kwarkbol gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.