Mangolassi, een gezonde Indiase milkshake

Mangolassi

Jarenlang heb ik gedacht dat Lassi alleen een rijstmerk is. Maar wat blijkt je kan lassi ook drinken. Het is een drank op basis van yoghurt en doet je denken aan een milkshake door zijn lobbige structuur.
Heerlijk voor het warme weer wat we nu hebben. Lassi is een traditionele drank in India en Pakistan. Wist je dat er meerdere soorten lassi zijn? Je kan een zoute, zoete, fruit en Bhanglassi (met hennepbladeren) maken. Ik ben voor de fruitlassi gegaan want bij mango en milkshake ben je toch meteen verkocht😊. De bereidingstijd is te kort om aan te geven zo snel kun je genieten van deze mangolassi.

Ingredi├źnten

200 gram mango
250 ml soya yoghurt
130 ml soya drink
1 el agavesiroop
snufje paprikapoeder

Bereidingswijze Mangolassi

  1. Doe de yoghurt, melk en de agavesiroop in een mengbeker.
  2. Snij de mango in plakken en voeg toe aan het yoghurtmengsel.
  3. Pak de staafmixer erbij er mix het tot een lobbig geheel.
  4. Het lekkerst is de mangolassi als je hem nog even in de koelkast zet zodat het lekker koud wordt.
  5. Schenk de mangolassi in een glas en versier met een snufje paprikapoeder.

Geniet ze!


  • Deze mangolassie is ongeveer 24 uur houdbaar dus als je het maakt dan ook meteen lekker smullen.
  • Je kan de soya yoghurt en melk ook vervangen voor koe yoghurt of melk.
  • Ben jij ook gek op mango dan heb ik hier nog wat smoothie recepten met mango voor je. Ananas-Mango-, Banaan-Mango- , Bramen-Mango smoothie
  • Ben nou gek op yoghurt dan zijn deze recepten misschien wel wat voor jou. Vanille labne, komkommer-yoghurt dip, tutti frutti, kwarktaart
  • Heb jij deze mangolassi gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.