De meest bekendste saus van Nederland
Al eerder schreef ik over mijn jeugdherinnering betreft de dips van Calvé toen ik de Auberginedip online zette. Nu ik mijn eigen tekst bij dit heerlijke recept nog eens terug las bedacht ik mij dat het een leuk idee is om een lekkere mayonaise op de website te zetten. Mayonaise is toch de bekendste saus van Nederland. Naar mijn mening zijn ketchup en Pindasaus een goede tweede en derde op de ranglijst. De reden waarom ik nog nooit mayonaise zelf had gemaakt is omdat ik steeds hoorde dat het zo lekker makkelijk gaat schiften en dat wil je natuurlijk niet. Na wat speurwerk kwam ik een leuk recept tegen en heb ik dit aangepast naar mijn smaak en oehh ook deze mosterdmayonaise is voor mij wel een blijvertje.
Ingrediënten
1 ei
1 el Dyon mosterd
500 ml koolzaadolie
1,5 el witte wijnazijn
zout
Bereidingswijze Mosterdmayonaise
- Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn (18 graden C).
- Het ei mag in een mengbeker samen met de mosterd.
- Zet de staafmixer op dit mengsel en en voeg de olie langzaam aan toe terwijl de staafmixer aan staat.
- Stop de staafmixer als je de gewenste dikte hebt van de mosterdmayonaise.
- Voeg de witte wijnazijn toe en en meng dit door de mayonaise.
- Breng op smaak met wat zout.