Naan met gepaneerde bloemkool en broccoli

Naanbrood met gepaneerde bloemkool en broccoli

Voor de swiepswoepswap van september mocht ik een recept maken van Anne van de blog Lekker Bourgondisch. Anne is in de zomer van 2018 samen met haar gezin geëmigreerd naar Frankrijk, de Beaujolais streek. Ik zie mezelf dan al heerlijk op een bankje met een lekker wijntje zitten in de zon.  Het voordeel is dan ook dat de BBQ veel aanstaat i.p.v. dat je de grillpan gebruikt 😊 . Toen ik het recept van haar naan zag wist ik dat ik deze moest maken want deze stond al heel lang op mijn to lijst. Hoewel ik haar recept heb gebruikt moest ik er nog iets van mijzelf aan toevoegen. Het werd dus naam met gepaneerde bloemkool en broccoli.

40 minuten

 

30 minuten

 

4 personen

Ingrediënten

Naan
250 gram tarwebloem + extra
162 gram volle yoghurt
6 gram bakpoeder
snufje zout
2 tl Italiaanse kruiden
olijfolie

Gepaneerde bloemkool / broccoli
400 gram bloemkool / broccoli roosjes
paneermeel
aquafaba

Yoghurt-kerriedressing
250 gram volle yoghurt
1 tl olijfolie
1 el kerrie kruiden

Bereidingswijze Naanbrood met gepaneerde bloemkool en broccoli

Om dit recept in zo’n kort mogelijke tijd te maken beginnen we met de yoghurt-kerriedressing, daarna de gepaneerde bloemkool / broccoli en als laatste het naan.

Yoghurt-kerriedressing

  1. Voor de yoghurt-kerriedressing doe je alle ingrediënten in een kommetje en mix alles door elkaar zodat er één geheel ontstaat. Zet het kommetje in de koelkast voor later.

Gepaneerde bloemkool en broccoli

  1. Misschien ken je aquafaba nog niet maar dit is het vocht van de kikkererwten als je ze uit een blik of pot haalt. Het is zonde om dit weg te gooien want je kan er zoveel lekkers mee maken.
  2. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  3. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  4. Doe een grote hoeveelheid paneermeel in een kommetje en doe hetzelfde met de aquafaba.
  5. Snij de bloemkool en broccoli in roosjes en haal ze door de aquafaba heen.
  6. Doe de roosjes meteen door het paneermeel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Herhaal dit net zo lang tot alle roosjes op zijn.
  8. De gepaneerde bloemkool en broccoli mogen ongeveer een 30 minuten in de oven.

Naan

  1. Voor de kruidenolie die bovenop de naan komt zetten we alvast een bakje klaar met een flinke scheut milde olijfolie met 1 tl Italiaanse kruiden. Wel even doorroeren natuurlijk.
  2. Mix de tarwebloem, yoghurt, bakpoeder, zout en 1 tl Italiaanse kruiden door elkaar in een mixer met kneedhaak ( voor de luie bakkers onder ons 😊) of kneed het deeg soepel met de hand.
  3. Verdeel het deeg in 4 ballen.
  4. Strooi wat tarwebloem op het aanrecht en rol het naambrood uit tot jouw gewenste dikte.
  5. Zet een grillpan op hoog vuur zodat deze goed warm wordt.
  6. Bestrijk de naan nu met de kruidenolie aan één kant en leg de naan in de grillpan met de kruidenolie aan de onderkant.
  7. Bestrijk de naan ook aan de andere kant maar niet te veel anders wordt de naam plakkerig.
  8. De naan mag aan beiden kanten ongeveer 3 minuten worden gebakken.

Serveren

  1. Als het goed is zijn de gepaneerde bloemkool en broccoli nu ook bijna klaar.
  2. Serveer de naan, gepaneerde bloemkool en broccoli en de yoghurt-kerriesaus apart en laat iedereen zelf zijn naan opbouwen. Ik vind het heerlijk om een stukje van de naam af te scheuren een paneer er tussen en afmaken met de yoghurt-kerrie saus.

Om je vingers bij af te likken. Geniet ze!


  • Je kan de gepaneerde bloemkool en broccoli ook eten als snack met mayonaise.
  • De naan kan je in de vriezer bewaren zo hoef je niet alles in één keer op te eten.
  • Heb jij deze naan met gepaneerde bloemkool en broccoli gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.