Ontbijttaart met pruimen

Ontbijttaart met pruimen

Ik was het eigenlijk een beetje vergeten de Swiepswoepswap van maart/april. Deze begon wat later door de vakantie van die leuke Mandy van Mandyandmore en toen kwam Corona ook nog even om de hoek kijken. De ontbijttaart moest even wachten.

Het is altijd spannend als je te horen krijgt van wie je nu iets mag maken. Ik werd deze keer heel erg blij van de website van lislovescooking van Melissa. Op haar website staan glutenvrije recepten en als ik het goed gezien heb is voor 97% haar website vegetarisch. Het fenomeen ontbijttaart ken ik al een tijdje maar ik had ze nog nooit gemaakt. De ontbijttaart of zij als zij het noemt cheesecake die ik heb uitgekozen vond ik er zo uitspringen door zijn bodem/korst. Dit zag er zo lekker krokant uit dat ik hier mijn tanden wel in wilde zetten.

Het recept heeft een kleine twist gekregen door pruimen te gebruiken, de bodem iets anders te kruiden en het recept vegan te maken.

Voorbereiding
10 minuten

Doorsnede
12 cm

In de oven
30 min

In de koelkast
3 uur

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

Bodem:
15 gram gepofte quinoa
15 gram havervlokken
25 gram ongezoete appelmoes
1/2 el woning (vegan honing)
1 tl kaneel
1 ml nootmuskaat
½ tl limoenrasp

Ontbijttaart:
125 gram Alpro go on
2 Medjoul dadels
1 pruim

Bereidingswijze Ontbijttaart met pruimen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Meng alle ingrediënten voor de bodem tot dat het een plakkerig geheel is.
  4. Doe het mengsel in de springvorm en druk, met een natte lepel, het goed aan over de bodem en de zijkanten.
  5. Snijd de dadels en pruim is kleine stukjes en doe deze in een kom.
  6. Voeg de Alpro toe en meng alles door elkaar.
  7. Proef of je de vulling zoet genoeg is, zo niet doe er dan een beetje woning bij.
  8. Doe de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak de ontbijttaart 30 minuten in de oven en laat daarna afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  10. Zet de ontbijttaart, afgedekt, nog circa 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Is dat geen lekker begin van de dag!


  • Als je de bodemingrediënten in de springvorm doet dan lijkt het of dit veel te veel is. Wees gerust door het aandrukken van de bodem en zijkanten zal dit precies genoeg zijn.
  • Dol op pruimen? Kijken dan eens naar het recept voor de Pruimencrumble of deze Kwarkbol.
  • Heb jij deze Ontbijttaart met pruimen gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.