Overnight oats met frambozen en meloen

Overnight oats met frambozen en meloen

Voor de mensen die, net zo als ik, liever de wekker snoozen dan meteen opstaan is een ontbijt wat je de avond ervoor kan voorbereiden een uitkomst. Jullie weten natuurlijk dat Bircher muesli één van mijn favoriete ontbijtjes is maar deze overnight oats met frambozen en meloen is toch ook wel erg lekker! Je kan variëren met vers fruit,  noten en het is nog voedzaam ook.

Ingrediënten

50 gram havermout
125 gram amandelmelk
½ tl kaneel
frambozen
meloen
tahina
cacao nibs

Bereidingswijze Overnight oats met frambozen en meloen

  1. Overnight zegt het al je begint met je ontbijt een avond van te voren zodat je de volgende dag niet zoveel meer hoeft te doen.
  2. De havermout en de amandelmelk mag in een kom of alvast in het bakje waarin je het de volgende dag wil eten.
  3. Zet de overnight oats in de koelkast en haal deze eruit als je wil ontbijten.
  4. Als je ’s ochtends de keuken in komt snij dan een aantal bolletjes uit de meloen met een meloenschep, de hoeveelheid mag je lekker zelf weten.
  5. Leg de meloen op de overnight oats neer en besprenkel deze met wat tahina.
  6. De frambozen mogen er ook bij.
  7. Als laatste natuurlijk de cacao nibs. Sprenkel deze over het hele kommetje heen.

Je bent klaar om even te genieten van je ontbijt voordat de (hectische) dag begint. Eet smakelijk!


  • Je kan voor dit recept natuurlijk alle soorten meloen gebruiken. Ik gebruikte de Dinomeloen die ik bij de supermarkt zag. Ik zag deze voor het eerst in het fruitvak liggen en moest hem wel meenemen.
  • Wil je liever je havermout warm eten doe dan de melk met de havermout in een pannetje en warm de melk zo lang op totdat deze is ingedikt.
  • Ben je een echte fan van havermout ? Probeer dan ook eens de Granola repen.
  • Heb jij deze overnight oats met frambozen en meloen gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.