Pannenkoeken met gekarameliseerde appel en mango

Pannenkoeken met gekarameliseerde appel en mango

De drie P’s

Als je kinderen vraagt wat ze willen eten dan zal het antwoord waarschijnlijk met de letter P beginnen. Pizza, Patat of Pannenkoeken. Als ik pannenkoekenbeslag maak dan neem ik mij altijd voor om niet te veel te maken maar tot nu is het nog niet gelukt en zijn er altijd gelukkigen die mee mogen proeven. Deze vegan variant is op zich niet veel anders dan een gewone pannenkoek maar toch was het spannend om anderen te laten proeven. Maar kinderen en volwassenen vonden deze pannenkoek lekkerder dan thuis.

Ingrediënten

1 liter sojamelk
375 gram bloem
16 gram baking soda
een snufje zout
een scheut olijfolie
8 gram vanillesuiker
1 tl kaneel
Plantaardige boter (Flora)
Appel
Mango
Tijm
Agavesiroop

Bereidingswijze Pannenkoeken met gekarameliseerde appel en mango

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom mix alles goed door elkaar.
  2.  Voeg de sojamelk toe in delen en klop het beslag met een garde.
  3. Klop het beslag net zo lang totdat alle klontjes weg zijn.
  4. Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan heet worden.
  5. Doe een klont boter in de pan en laat de boter smelten.
  6. Het beslag mag in de koekenpan. Natuurlijk niet alles tegelijkertijd maar ik gebruik 1 soeplepel per pannenkoek en het vuur staat op medium.
  7. Draai de pannenkoek om als de randen bruin kleuren.
  8. Laat de pannenkoek nog ongeveer 2 minuten in de pan.
  9. Als je de volgende pannenkoek in de pan doet doe dan ook weer een beetje boter in de pan.
  10. Als je bezig bent met de laatste pannenkoek, zet dan een tweede (of derde) koekenpan op het vuur en doe daar de blokjes appel in met een flinke scheut agavesiroop en laat het karameliseren.
  11. Voeg er nog wat verse tijm toe. Ris de tijm van de takjes ongeveer drie takjes
  12. Als de appeltjes al dente zijn en gekarameliseerd haal deze dan uit de pan en doe ik een kommetje met de stukjes mango en nog een takje tijm.
  13. Serveer de pannenkoeken en beleg ze met de gekarameliseerde appeltjes en mango.

  • Eet je liever een hartige pannenkoek gebruik dan ongezoete sojamelk en laat de vanillesuiker en kaneel weg.
  • De hartige pannenkoek kun je toppen met vegan brie, walnoten en dadelsiroop en wat sla in het midden.
  • Natuurlijk kan je de deze pannenkoek toppen met ijs om er een echte dessert pannenkoek van te maken. Kijk eens naar deze vegan ijssmaken van Professor Grunschnabel die ik heb geproefd op het Veggie Festival.
  • Heb jij deze vegan pannenkoeken gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.