Pastei met tomaten en geitenkaas

Pastei met tomaten en geitenkaas

Zomers genieten

Als dit gerecht uit de oven komt weet je niet wat je overkomt. Het deeg ruikt namelijk naar koekjes en het lijkt wel op een pizza maar het deeg is bros. Deze pastei is voor mij dan ook enorm genieten en wie weet scheelt het wel wat in calorieën in vergelijking met pizza en koekjes. 

Ingrediënten

180 gram tarwebloem
100 gram koude boter
3 el Parmigiano Reggiano DOP 32+
2 el water

1 eidooier
broodkruim
2 doosjes kleine trostomaten
100 gram geitenkaas
1 el olijfolie extra vierge
zout
peper
basilicumblaadje om te decoreren

Bereidingswijze Pastei met tomaten en geitenkaas

  1. Snijd de boter in kleine blokjes.
  2. Rasp de kaas.
  3. Doe de bloem, boter, kaas en het water in een keukenmachine  en laat steeds even kort draaien totdat er een deeg ontstaat.
  4. Mocht het mengsel te droog zijn voeg dan een klein beetje water toe.
  5. Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm van het deeg een bal.
  6. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het minimaal 20 minuten in de koelkast.
  7. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en maak het aanrecht aan de kant 😉
  8. Snij de tomaten in plakjes.
  9. Rol het deeg uit op bakpapier.
  10. Als het ongeveer een doorsnede heeft van 24 centimeter (een dinerbord), leg ik het bord omgekeerd op het deeg en haal ik het overige weg zodat er een rond deeg is. Het gene wat ik over heb leg ik in het midden en rol ik opnieuw uit zodat er een mooi rond deeg ontstaat.
  11. Bestrijk het deeg licht met eidooier en daarna met de broodkruim (net zo als bij een appeltaart).
  12. Leg de plakjes tomaat in een cirkel, dakpansgewijs op het deeg maar laat een brede rand vrij.
  13. Verkruimel de geitenkaas over de tomaten (zachte geitenkaas zal iets meer verkleuren dan harde geitenkaas).
  14. Vouw de rand van het deeg over de tomaten en bestrijk met eidooier.
  15. De pastei met het bakpapier mag op een ovenplaat worden gezet.
  16. De pastei mag ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en het deeg goudbruin is.
  17. Besprenkel de pastei met olijfolie, zout en peper.
  18. Maak het af met basilicumblaadjes.

Eet smakelijk


  • Wil je een kleine variant maken gebruik dan in plaats van een dinerbord een taartbordje om een mooie ronde pastei van te maken.
  • Nog een lekkere salade erbij serveren? Kijk dan eens naar deze Waldorfsalade.

Heb je deze Pastei met tomaten en geitenkaas gegeten? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.