Pepernotenbonbons met sinaasappel

Pepernotenbonbons

Sinterklaas is weer in het land en de eerste schoenen met wortels zijn al weer gezet. Maar zou het niet leuk zijn om Sinterklaas ook wat lekkers te geven 😉.  Met deze pepernotenbonbons verras je Sinterklaas met wat lekkers wat hij nog nooit heeft geproefd en ik wil wedden dat hij het lekker gaat vinden. Deze pepernootbonbons is het meest getest en de reacties waren zeer leuk.  Er werd o.a. gezegd: “Het proeft naar december” en “Wanneer maak je weer van die lekkere bonbons”.

2,5 uur wv 2 uur in de koelkast

24 stuks

Ingrediënten

250 gram pepernoten
100 gram Violife creamy
25 gram geraspte pure chocolade
zest van 1 sinaasappel
200 gram pure chocolade

Bereidingswijze Pepernotenbonbons met sinaasappel

  1. Pak de keukenmachine en maal de pepernoten fijn.
  2. Doe de fijn gemaalde pepernoten in een kom.
  3. Zet 30 gram gemaalde pepernoten opzij. Deze gebruiken we bij de garnering van de bonbons.
  4. De Violife mag worden toegevoegd aan de kom pepernoten.
  5. Rasp 25 gram pure chocolade en voeg deze aan het pepernotenmengsel toe.
  6. De sinaasappel mag ook geraspt worden en de zest mag ook worden toegevoegd aan de kom.
  7. Meng alles door elkaar en kneed net zo lang totdat er een bol ontstaat.
  8. Pak een blad met bakpapier waarop je de bonbons kan leggen zodat ze straks de koeling in kunnen.
  9. Maak gladde bolletjes van 15 gram.
  10. Het blad met de pepernotenbonbons mag nu minimaal een uur in de koelkast.
  11. Als het uur bijna om is dan mag de chocolade au-bain-marie worden gesmolten op medium vuur.
  12. Haal de pepernotenbonbons uit de koeling en leg ze in een bakje. Het blad hergebruiken we om de bonbons op te leggen als zij een chocolade jasje hebben gekregen.
  13. Rol 1 voor 1 de bonbons door de chocolade.
  14. Als de pepernotenbonbon op het blad ligt sprenkel er dan nog wat fijn gemaalde pepernoten overheen.
  15. De pepernotenbonbons mogen weer terug in de koeling voor een uurtje, zo zijn ze lekker knapperig.

Dank u Sinterklaasje!


  • Au-bain-marie verwarmen is een pan met water laten koken en daarboven op een schaal zetten. De schaal raakt het water niet. Zo kan de chocolade niet verbranden.
  • Het rollen van de bonbons kan je het beste doen met twee gebaksvorkjes. Je rolt ze door de chocolade en legt de bonbon op 1 gebaksvork. Met de andere gebaksvork kun je het overtollige chocolade weghalen. Dit doe je door met de vork onder de andere vork te laten gaan.
  • Geen zin om sinaasappel te raspen? Gebruik dan van Lindt de Pure chocolade met sinaasappel. Ook succes verzekerd. Je hoeft dan geen extra zest toe te voegen.
  • Wil je voor Sinterklaas pepernoten maken dan is dit recept wel wat voor jou
  • Ben jij ook dol op bonbons? Kijk dan eens naar deze bastogne– of first date bonbons of als je het wat gezonder wil houden deze bonbons
  • Heb jij deze Pepernotenbonbons met sinaasappel gemaakt? Laat het mij dan weten via FacebookInstagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!
Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.