Pompoen-saliehummus om je vingers bij af te likken

Pompoenhummus met salie

Te Lekker!

De reden dat ik zelf nog nooit hummus heb gemaakt is omdat ik hummus van Maza ontzettend lekker vind. No spon. Er staan altijd meerdere bakjes in de koelkast. Maar nu ik met mijn gezonde leefstijl bezig ben en wat meer eiwitten moet eten ben ik eens gaan kijken wat ik zelf nog meer kan maken met eiwitrijke recepten. Hummus is daar eentje van. Nu het herfst is zeg je eigenlijk ook pompoen en wat is er dan lekkerder dan een pompoen-saliehummus? 

Ingrediënten

400 gram kikkererwten (blik)
2-3 el vocht van de kikkererwten
2 teentjes knoflook
200 gram pompoen
1 citroen (sap)
1 el gedroogde salie
2 el tahin
3 el extra virgine olijfolie
Zout
Peper
Verse salie
2 el pijnboompitten

Bereidingswijze Pompoen-saliehummus

  1. De avond van te voren mag de pompoen in de oven voor een uur op 180 graden.
  2. Om de kikkerertwen zit een velletje. Het is even werk maar haal het velletje van de kikkererwten af. Als het goed is kun je deze er zo afwrijven.
  3. Doe alle ingrediënten (behalve de salieblaadjes en pijnboompitten) in de keukenmachine en pureer de ingrediënten glad zodat de pompoen-saliehummus ontstaat.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Let op zet het vuur niet te hoog anders verbrandt het.
  5. Doe een laagje olijfolie in een koekenpan en laat de olijfolie heet worden. Laat de salie bakken in de olijfolie.
  6. Garneer de pompoen-saliehummus met de krokant gebakken salie en de geroosterde pijnboompitten.

Geniet ze!


  • Hummus is niet alleen om te dippen maar je kunt het heel goed als broodbeleg gebruiken of een hummusbrood mee maken.
  • Wist je dat hummus cholesterol verlagend werkt door de kikkererwten (peulvruchten) die er in zitten.
  • Gebruiken jullie wel eens salie in recepten? Ik gebruik salie graag voor in een fruitsalade.
  • Heb jij deze pompoen-saliehummus gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.