Pompoenpannenkoeken voor de herfst

Pompoenpannenkoeken voor de herfst

Het is pompoen tijd!

De supermarkten staan er weer vol mee. De pompoen. Van groot naar klein en allerlei soorten zoals de flespompoen, sierpompoen en muskaatpompoen. Het is dan ook niet raar dat er wat recepten met pompoen op de website komen deze herfst. Het leuke is ook dat de pompoen wat zoet smaakt en dus ook gegeten kan worden als je trek hebt in zoet maar niet de snoeppot wil leeg eten. Dus begin de dag met deze pompoenpannenkoeken en je zoete trek is meteen gestild.

Ingrediënten

1 flespompoen
180 gram havermout
290 ml amandelmelk
4 el ahornsiroop
een mespunt zeezout
1 tl bakpoeder
een scheutje citroensap
kokosolie

Voor de garnering
Kokosyoghurt
Ahornsiroop
Walnoten
Kaapse kruisbessen
Kiwi bessen

Bereidingswijze Pompoenpannenkoeken

  1. Dit is ook weer een gerechtje waar je de dag van te voren weer begint. Verwarm de oven op 180 Rooster de pompen totdat deze zacht is dit zal ongeveer een uur duren.
  2. De volgende dag haal je het vruchtvlees uit de pompoen (zonder de pompoenpitten en schil) en gebruik je ongeveer 120 gram voor de pannenkoeken.
  3. Haal de blender van stal en maal het havermout fijn.
  4. Voeg de overige ingrediënten m.u.v. de kolosolie toe aan de blender.
  5. Laat de blender het pompoenmengsel tot één geheel maken. Roer tussendoor met een spatel zodat alles wordt meegenomen.
  6. Zet het beslag 15 minuten in de koelkast zodat het beslag iets kan opstijven. Je kan ervoor kiezen om het beslag alvast in een kom te doen.
  7. Verhit de koekenpan met wat olijfolie (wacht totdat de pan heet is) en voeg 4 el beslag in de pan.
    Het worden iets kleinere pannenkoeken dan de oer-Hollandse pannenkoek.
  8. Bak de pompoenpannenkoeken aan iedere kant 2 tot 3 minuten. Zorg ervoor dat bij iedere pannenkoek de pan goed is ingevet met kokosolie.
  9. Serveer de pannenkoeken met kokosyoghurt, ahornsiroop, walnoten, Kaapse kruisbessen en kiwi bessen.

Eet smakelijk!


  • Een pannenkoek maak je niet alleen op de oer-Hollandse wijze maar ook in de hartige variant zoals bijv met courgette en feta.Zo kom je toch aan je dagelijkse portie groenten.
  • Heb je mijn oer-Hollandse pannenkoek zonder eieren al gezien? Ook deze versie is leuk om de kinderen mee te verrassen.
  • Heb jij deze pompoenpannenkoeken gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Facebook
PINTEREST
PINTEREST
Instagram
Follow by Email

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.